Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2020. November 10. 15:12, kedd | Helyi

Befejeződött az Ipari Park II. ütem Kiskunfélegyházán

Befejeződött az Ipari Park II. ütem Kiskunfélegyházán

Befejeződött az Ipari Park II. ütem kivitelezése Kiskunfélegyházán. Ezt Balla László alpolgármester jelentette be a témában november 10-én megtartott sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester elmondta, hogy a beruházás hivatalos átadása megtörtént, a munkálatok határidőre elkészültek. A megye második legnagyobb TOP-os (a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat által koordinált Településfejlesztési Operatív Program) beruházása a város határában, több mint 1,4 milliárd forintból, a városközpontot az M5-ös autópálya déli csomópontjával összekötő Majsai úton, a Kiskunfélegyháza korábbi ipari parkja mellett valósult meg. A Vonalvezető Kft. tervei alapján, a Délút Kft. kivitelezésében egy modern portaszolgálattal, kerítéssel, teljes út- és közműhálózattal rendelkező ipari park jött létre.


Balla László arról is beszámolt, hogy a beruházás egyértelműen pozitív fogadtatásra talált a cégek, vállalkozások körében: több terület értékesítésére már előszerződést kötött az önkormányzat és az érdeklődés is folyamatos. A vételárat – amely négyzetméterenként 1.550 forint + áfa – kifejezetten vállalkozóbarátnak nevezte az alpolgármester. Mint fogalmazott, a jelen történései még inkább visszaigazolják a városvezetés múltban hozott fejlesztési döntései, ugyanis az ipari park nem csak az idetelepült vállalkozásoknak kiváló lehetőség, de az önkormányzatnak is stratégiai jelentőségű fejlesztés. Az iparterületek értékesítéséből származó bevételen túl ugyanis az idetelepült vállalkozások adóbefizetéseivel is számolhat a város a jövőben, ami jó pár jövőbeli út- és járdaépítéshez, közterület- és közintézményfejlesztéshez teremti meg az alapokat.

A munka nem áll itt meg. Már előkészítés alatt van az Ipar Park III. üteme, amelynek keretében a meglévő két ipari parkot fejlesztenék tovább. A tervek szerint a következő években megépülne az Ipari Park I. ütemének a feltáró útja – kényelmesebb bejutást biztosítva a régi laktanya területén lévő iparterületre – és saját forrásból felújítaná az önkormányzat a Majsai úti kerékpárutat. Ezzel az ipari parkok megközelítésének, és a haleszi lakosok közlekedésének biztonsága is megoldódna. A fejlesztési elképzelések között szerepel továbbá az új ipari park belső kerékpárhálózatának kiépítése.

A TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának keretében, Európai Uniós forrás felhasználásával, 1,4 milliárd forint támogatással valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:

A szabad iparterületek iránt érdeklődő befektetők a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Vagyonhasznosítási Osztályát kereshetik a vagyonhasznositas@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen, vagy (+36 76) 562-082-as telefonszámon.

A projekttel kapcsolatban a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Csoportja tud további tájékoztatást adni a beruhazas@kiskunfelegyhaza.hu e-mail címen, vagy a (+36 76) 562-088-as telefonszámon.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.1.1-16 azonosítószámú „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra, és 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosítószámú projekt keretében a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.