Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Augusztus 16. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Bányatóban ne strandoljon!

Bányatóban ne strandoljon!

Kívülről csábítóan sekélynek tűnik a bányató, a víz alatt viszont annyira meredek, hogy akár már egy-két lépés után 15-20 méter mélyre süllyedhet a gyanútlan fürdőző.

A tiltás ellenére évről-évre nagyjából száz halálos áldozatot követelnek ezek az illegális strandok. Első ránézésre ideális fürdőhelynek tűnik a bányató és környéke, de sokan nem számolnak az itt rejlő veszélyekkel. A gyanútlan strandoló úgy látja, mintha fokozatosan mélyülne, ám már néhány lépés után eltűnhet a lába alól a talaj. A meder kiszámíthatatlan, mert általában hatalmas markolóval vagy kotróhajóval bányásszák a kavicsot, a működő bányákban ráadásul szinte naponta változhat, hogy hol mélyül jobban. További veszélyforrás, hogy a bányatavak fenekén gyakran maradhatnak a bányászatból származó, gyakran éles tárgyak, fémhulladékok, drótkötelek. Ezek általában nehezen észrevehetők. Tudni kell azt is, hogy a víz hőmérséklete nem egyenletes, amíg a felszínen általában 20-23, kicsit lejjebb azonban a mélység miatt már csak 10 fokos is lehet, ami könnyen oka lehet annak, hogy hirtelen begörcsöl a láb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.