Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2014. December 04. 10:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Objektív Hírügynökség

Az ünnepi forgatagban is vigyázzunk értékeinkre!

Az ünnepi forgatagban is vigyázzunk értékeinkre!

Az ünnepek közeledtével fokozott figyelmet érdemes fordítanunk értékeink védelmére. A karácsonyi bevásárlások szinte mágnesként vonzzák a zsebtolvajokat.

Az ünnepek közeledtével fokozott figyelmet érdemes fordítanunk értékeink védelmére. A karácsonyi bevásárlások szinte mágnesként vonzzák a zsebtolvajokat. Az elkövetés helyszínei elsősorban a bevásárlóközpontok, áruházak, piacok, pénzintézetek, vasútállomások és pályaudvarok, valamint a nagy tömegeket vonzó rendezvények. Ezeken a helyeken fokozott rendőri jelenléttel kívánjuk a bűncselekményeket megakadályozni, de a rendőrség kéri, hogy megelőzés érdekében vegye figyelembe az alábbiakat és fogadja meg tanácsaikat.

Ha nagyobb pénzösszeggel indul el vásárolni, azt lehetőleg tegye több helyre, kisebb címletekben táskájába. Ne tegye egy helyre a pénztárcát, hitelkártyát, okmányokat. Lehetőség szerint a kabátja belső zsebében tárolja a pénztárcáját, az iratait, s ha lehet a telefonját is. A PIN kódját ne tartsa a bankkártyája mellett, hanem igyekezzen azt megjegyezni. Vásárláskor, az áru válogatásakor ne hagyja értékeit a pulton, bevásárlókocsin.

Ne hagyja a gépkocsi utasterében a kézitáskáját, mobiltelefon készülékét, egyéb értéktárgyait. Érdemes már elindulás előtt a csomagtartóba rakni azokat a dolgokat, amelyekre a következő megállónál már nem lesz szüksége. Ha nagyobb értékű elektronikai eszközt vásárol, akkor a vásárlást követően szállítsa egyenesen haza, ne álljon az autó még órákig a parkolóban, tele drága újonnan vásárolt eszközökkel.

Tömegközlekedési eszközökön fel- és leszállás közben figyeljen a környezetére is, táskáját, csomagját lehetőleg szorítsa magához, ölelje át. Ajánlott a válltáskát maga előtt tartva közlekedni!

Fokozottabban figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik, utazik.

Ha több napos utazást tervez, azt ne hangoztassa idegenek előtt, hisz ezzel is felhívja a figyelmet magára. A szemfüles betörők alig várják, hogy tudomást szerezzenek olyan lakásról, amely több napig üresen áll. Utazás előtt csak a közvetlen környezetével tudassa azt, hogy elutazik. Bízzon meg valakit, hogy naponta ellenőrizze a lakást, a zárakat, nyílászárókat, ürítse a postaládát. Fontos, hogy lássák a mozgást a otthonában az udvaron, és lehetőleg különböző időpontokban.

A karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában jóval zsúfoltabbak az utak, gyakoribbak a forgalmi torlódások, de nem minden közlekedő igazodik az ilyenkor szokásos helyzetekhez, és veszi tudomásul a lassúbb haladás tényét.

A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését.

Aki bűncselekményt észlel, hívja a 112-es segélyhívó számot!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 11:23, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítés várható Kiskunfélegyházán

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza területén szúnyoggyérítést fognak végezni.

2021. Június 18. 16:49, péntek | Helyi

Gépszörnyet tereltek az M5-ös lajosmizsei pihenőhelyére

A közúti ellenőrök az M0-s autópályán figyeltek fel a túlméretes szállítmányra, amit azonban csak az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyén tudtak megfogni.

2021. Június 18. 14:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Június 17. 17:21, csütörtök | Helyi

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától