Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Március 10. 08:52, péntek | Helyi
Forrás: Albert Péter

AZ SOS GYERMEKFALVAKNAK JUTTATOTT ÉVVÉGI ADOMÁNYVONAL MINDEN FORINTJÁT MEGDUPLÁZZA A FORNETTI

AZ SOS GYERMEKFALVAKNAK JUTTATOTT ÉVVÉGI ADOMÁNYVONAL MINDEN FORINTJÁT MEGDUPLÁZZA A FORNETTI

A Fornetti fogyasztók összesen 4583 üzenetet küldtek az SOS Gyermekfalvak adományvonalára a tavalyi év utolsó másfél hónapjában.

Ily módon az adakozók összesen 1.146.000,- forinttal segítettek a szervezetnek, amelynek minden forintját a Fornetti megduplázza. Az így biztosított közel 2,3 millió forint támogatásnak köszönhetően az SOS10 gyerek számára tud szerető otthont nyújtani közel egy évre, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni.

A tavaly év végi SMS-kampány során a Fornetti nem csak pénzadománnyal támogatta a szervezetet, de a korábbi években megszokott módon ingyenes reklámfelületeket is az alapítvány rendelkezésére bocsájtott. Az említett időszak forgalma ennek a támogatásnak köszönhető. „A Fornetti egy ember- és családcentrikus vállalat. Minél jobban megismertük az SOS Gyermekfalvak működését, az általuk képviselt filozófiát, hogy minden gyermeknek családban kell felnőnie, annál inkább szerettünk volna még nagyobb segítséget nyújtani a számukra. Hisszük, hogy minden gyermeknek jár a boldog gyerekkor, fontos, hogy ehhez anyagi támogatással is hozzá tudtunk járulni. Köszönjük, hogy a Fornetti vásárlók is így gondolják, és több mint egymillió forinttal támogatták az alapítványt” – mondja Bánhidi Attila, a Fornetti Csoport kereskedelmi és marketing igazgatója.

Az SOS Gyermekfalvak alapítvány közel 400 olyan gyermeknek teremt otthont, akik valamilyen oknál fogva, így például a szülők halála, a család rossz anyagi helyzete, fizikai vagy lelki erőszak miatt nem élhetnek vér szerinti szüleikkel. A nehéz múltat cipelő, traumatizált gyerekek egészséges testi és lelki fejlődésén, és a számukra biztonságos otthon megteremtésén mintegy 200 fős stáb dolgozik az alapítványnál, köztük nevelőszülők, pszichológusok és a gyermekfalvak fenntartását és működtetését végző munkatársak.

„A házak és az infrastruktúra fenntartása, a szakemberek munkája éves szinten jelentős összegeket emészt fel. De mindez szükséges ahhoz, hogy egészséges, magabiztos felnőtteket tudjunk útjukra bocsátani a nehéz kezdetek ellenére is. Ezért különösen örülünk a Fornetti támogatásának, illetve annak, hogy ilyen sokan szántak az ünnepek alatt 250 forintot arra, hogy segítsék a munkánkat ” – hangsúlyozza Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Azok, akik szeretnék segíteni az SOS Gyermekfalvak alapítvány működését, továbbra is megtehetik ezt a szervezet adományvonalán keresztül. A 250 forintos támogatáshoz a 60-as számot kell elküldeni SMS-ben a 13600-ra. Aki egyéb módon szeretné támogatni az alapítvány működését, az erre vonatkozó információkat a szervezet online felületein és a www.sos.hu weboldalon talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok