Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 04. 12:30, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Az eső ellenére is fergeteges volt a hangulat a Százszorszép Óvodában (videoval)

Az eső ellenére is fergeteges volt a hangulat a Százszorszép Óvodában (videoval)

Az idei tanévben is megrendezte a Százszorszép Óvoda Családi Délutánját.

Hetek óta szorgos készülődés előzte meg ezt a napot, kiváltképp azért, mert ezen a napon (május 29-én) került átadásra az óvoda megújult sportudvara, és a mászófal is.
Fábián József Kiskunfélegyháza sportmászás megteremtője önzetlen segítséget nyújtott a megvalósításban, előkészületi munkálatokban. Mestertanárként a gyermekek fejlesztésére fordítja figyelmét. Kapcsolatai révén jelentős kedvezményben részesült az óvoda a kellékek megvásárlásakor, melyért nagyon hálás az óvoda vezetősége.

Az intézmény óvónőinek kézügyességének, ötleteinek köszönhetően gyönyörű természet közeli falfestés került fel, mely Balogh Györgyné, Szabó Sándorné, Lapsánszki Ferencné, Gulyás Krisztina, Fricska Gyöngyi keze munkáját dicséri. Lantos Szabolcs pedig - a dolgos csapat kreatív tagja - fáradtságot, energiát nem ismerve végezte a kivitelezési munkálatokat.

A sportolási lehetőség bővítése mellett, az óvoda nagy hangsúlyt helyez arra is, hogy a gyerekeket természet szeretetére nevelje. Ezért a szabad falfelületre stilizált életfa motívumot festettek fel, melyre kétfajta odútípust helyeztek ki. Remélhetőleg újabb madárcsaládok költöznek be az óvoda udvarára. A motívumok felrajzolásában Kis László és Fekete László a Holló László képzőművészeti kör tagjai óriási segítséget nyújtottak. Losonczi Máté felajánlásának köszönhetően pedig két óriás csúzlit is kaptak a játszóudvarra a gyerekek. Mindezek mellett még labdafogó háló is kihelyezésre került, mely meggátolja, hogy a gyermekek labdái a játék hevében kiröpüljenek az útra. Szerkezeti munkálatok elkészítését Tóth Pál végezte.

Mindezen eszközöket boldogan vették birtokba a gyerekek a családi napon, melyen a kedvezőtlen időjárás sem szegte kedvét senkinek. Az alaphangulat megteremtéséről a MOCCANTÓ zenés gyermekműsor gondoskodott, melynek költségét a Civil Szervezetek számára kiírt önkormányzati pályázatból finanszírozta az óvoda.

Az óvónők arcfestéssel, csillámtetoválással, barkácsolással kedveskedtek a gyerekeknek. A délután folyamán Szűcs Szabó Sándor is begurult gyönyörű piros kamionjával az ovi udvarára, majd rendőrautóba is beülhettek a gyerekek, mely óriási élményt nyújtott nekik. Aki pedig megéhezett az élménydús programon, az bizony sok finomság közül választhatott - hot-dog, palacsinta, pogácsa, zsíros kenyér, vattacukor, üdítő - a daduska nénik kínálatából.

Az óvoda Alapítványa vállalta a rendezvény és a megvalósított projektek költségeit. Az óvoda vezetősége ezúton is köszönetét fejezi ki a támogató szülőknek, melynek segítségével jó hangulatú rendezvényt zártak a nap végén.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.