Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 03. 08:54, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Az egészségünkre akkor kell gondolni, amíg még megvan

Az egészségünkre akkor kell gondolni, amíg még megvan

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo április 1-jén, melynek ezúttal is a művelődési központ adott otthont.

2015-ben Fliszár Dóra álmodta meg a rendezvényt, s kezdeményezéséhez sok sportoló, aktív életet élő és az egészséges életmód iránt elkötelezett vállalkozó de magánember is csatlakozott.

A népszerűvé vált rendezvényt idén Garai Erzsébet, az MFC Dialízis Központ főápolója nyitotta meg, aki 2016-ben a Richter Gedeon Aranyanyu közönség díjazottja volt egészségügyi szakdolgozói kategóriában.

Minden napnak arról kellene szólnia, hogy az egészségünket meg tudjuk őrizni. Ez nagymértékben rajtunk múlik. Az életmódunktól függ, hogy egészségesek tudunk-e maradni. Az egészségügyi szűrővizsgálatokon való megjelenés és a helyes életmód mind-mind alappillérei az egészséges életmódnak. Az egészségtudatos életmód a helyes táplálkozásról, a testmozgásról és a lelki egyensúlyról szól. Az egészségnap célja a közvetlen gyógyítás, betegellátás mellett az egészség megőrzésének támogatása, az egészségtudatos életmód ösztönzése, és az ehhez szükséges ismeretek minél szélesebb körű terjesztése – mondta köszöntésképpen a népes számban megjelent érdeklődőknek Garai Erzsébet.

A főápolónő gondolatait követően a színpadon egymást követték a különféle táncos, gimnasztikus és testmozgás népszerűsítésére szolgáló produkciók. A rendezvényen megjelentek láthattak Wing Tsun Kung Fu, Tai Chi, karate, sőt birkózó bemutatót is, de megcsodálhattuk a városunkban működő táncstúdiók fiataljainak előadása mellett a FTSI Torna Szakosztály leánykáinak lélegzetelállítóan látványos gyakorlatait is.

A különböző standokon az egészséges élelmiszereket gyártó cégek képviselői mutatták be termékeiket, de a gyógyászati segédeszközök forgalmazói is képviseltették magukat. A megjelenteknek lehetőségük volt ingyenes szűrővizsgálatok elvégzésére, a Vöröskereszt pedig véradási lehetőséget biztosított a délelőtt folyamán.

Természetesen a gyermekek szórakoztatásáról külön gondoskodtak a szervezők. A kisteremben különféle játékokkal, rajzolással és kézműveskedéssel kötötték le figyelmüket, hogy felnőttnek és gyermeknek egyaránt maradandó élményt tudjon nyújtani a Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo.

Címkék: egészségnap, expo

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.