Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. November 03. 12:58, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Az ajándékozáshoz nem kell keresni az alkalmat

Az ajándékozáshoz nem kell keresni az alkalmat

Ma (november 3-án) kerültek átadásra kiskunfélegyházi Pedagógiai Szakszolgálat részére azok az eszközök és tárgyak, melyek egy jótékonysági megmozdulás kézzel fogható eredményei.

A Sorsocskák Alapítvány elnöke Dr. Ónodi Izabella és a legfőbb felajánló Fejes Sándor jóvoltából a félegyházi gyerekeket segítő szolgálat rendkívül szerteágazó pszichológiai, fejlesztő-és gyógypedagógiai munkájának körülményeinek javítását szolgálják majd a továbbiakban ezek a színes gyermekbútorok, a rajztábla, a csepphinta és sok egyéb nélkülözhetetlen apróság.

Az augusztus végén rendezett jótékonysági Dj focimeccs és buli bevételét a fő szervező Fejes Sándor a Sorsocskák Alapítvány javára ajánlotta fel. Ehhez az összeghez csatlakozott az alapítvány is, így az adományt képező eszközökre mintegy százezer forint gyűlt össze.

Az eredeti tervek szerint egy félegyházi asztalos vállalkozót szerettek volna felkérni a bútorok elkészítésére, de sajnos nem találtak olyan szakembert, aki rövid határidővel vállalta volna. Így egyöntetűen a vásárlás mellett döntöttek, hogy mielőbb hozzájussanak a pedagógusok és a gyermekek is a fejlesztő tevékenységhez nélkülözhetetlen eszközökhöz.

Ezúton is köszönjük mindenkinek az önzetlen támogatást, amellyel a félegyházi és környékbeli gyermekek megfelelő fejlődéséhez nyújtottak segítő kezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.

2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).