Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 04. 17:49, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Anyanyelvből dicséretes

Anyanyelvből dicséretes

Szép eredményeket hoztak az idén is az országos meghirdetésű anyanyelvi versenyek a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolának.

Szép eredményeket hoztak az idén is az országos meghirdetésű anyanyelvi versenyek a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolának. A Platán tagintézmény és a József Attila iskola felső tagozatosai évek óta nagy létszámmal vesznek részt azon a háromfordulós levelezős versenyen, amelyet Széplaki Erzsébet tankönyvíró szervez Ne felejtsek! címmel.

Az országos döntőre a Debreceni Református Kollégium épületében került sor, ahol a gyerekeknek helyesírási, nyelvhelyességi, szövegértési és szövegalkotási feladatokat kellett megoldaniuk. A legjobb ötödikesek között Gulyás Eszter (József Attila iskola, felkészítője Jankovszkiné Dobó Anikó) az 5. helyen és Nemes-Nagy Adél (Platán tagintézmény, felkészítője Vízhányó Brigitta) a 11. helyen végzett.
A Dózsa György tagintézményben hagyományosan a háromfordulós TITOK Arany János anyanyelvi versenyen indulnak nagy számmal. Az országos döntőre, amelynek a Budapesti Műszaki Egyetem adott otthont, évfolyamonként több mint száz gyereket hívtak meg. Itt a versenyzők egy harminc kérdésből álló (nyelvi ismeretet, nyelvhasználatot, helyesírást mérő) tesztsort töltöttek ki kérdésenként négy választási lehetőséggel. Az ötödikesek évfolyamában Retkes Sára (felkészítője dr. Luchmann Zsuzsanna) a 6. helyen zárta a versenyt.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola
humán munkaközössége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.