Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. December 01. 15:35, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Ajándék a félegyházi képzőművész körtől és fotókörtől

Ajándék a félegyházi képzőművész körtől és fotókörtől

November 30-án nyitotta meg kapuját a Holló László Képzőművész Kör és a Wesel Hugó Fotókör közös kiállítással egybekötött adventi vására a műterem-galériában (Petőfi tér 2.).

A kiállítás megnyitóján Gulyás Réka művelődésszervező Tóth Árpád 1923-ban írt versével üdvözölte a megjelenteket, majd felkérte Rátkai Zsuzsannát, mint a kiállítás háziasszonyát, hogy mondja el köszöntőjét.

- Minden együtt van ezen a szép alkalmon. Itt az irodalom, itt a képzőművészet, és hamarosan halljuk, hogy itt a zeneművészet is. Érzékelhetjük a hagyományt és a megújulást is. Hiszen így élünk: a hagyományból indulunk, mely visz az utunkon egészen a megújulásig. Ezen a kiállításon azt mutatjuk be, hogy mi művészek hogyan tudunk a hagyományunkkal, a múltunkkal, az örökségünkkel együtt továbbmenni, megformálni, meggyúrni és megújítani. Ezt láthatjuk a falakon – mondta a kiállítás nyitányaként Rátkai Zsuzsa, majd hozzátette:
- Csakúgy, mint minden évben, idén is ajándék ez a kiállítás. Ajándék Kiskunfélegyházának és az ismerősöknek, hogy advent idején, a decemberi ünnepi készülődésben mi is odategyük magunkat és a gondolatainkat.

A háziasszony köszöntő szavait követően Ónodi András Máté tekerőlanton előadott muzsikájával kápráztatta el a megjelenteket.

Ezt követően kötetlen, baráti hangulatban folytatódott az este. Szabadon lehetett kérdezni a kiállító alkotóktól forró tea, zsíroskenyér és sós csemegék mellett.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.