Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2015. November 30. 14:50, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Adventi várakozás a Nyugdíjas Klubok Egyesületénél

Adventi várakozás a Nyugdíjas Klubok Egyesületénél

Ma (november 30-án) karácsonyi készülődés jegyében töltötte el a délelőttöt a Nyugdíjas Klubok Egyesülete.

A szórakoztató, könnyed, zenés - verses előadás az év legszebb ünnepének méltó előfutáraként került megrendezésre a Szakmaközi Művelődési Házban.

Városvezetésünk képviseletében Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Gyermekkori emlékeit felelevenítve mesélte el, ő miként élte meg a karácsonyi készülődést, majd beszélt arról is, miként változott meg az advent jelentősége felnőtt korára. Megköszönte a színes műsort összeállítóknak és az abban szereplőknek a munkáját, mellyel – mint a délelőtt folyamán kiderült - szinte visszaröpítettek mindenkit a régmúlt időkre, amikor a szeretetteljes várakozásnak jóval nagyobb szerep jutott, mint egy-egy színes csomagolópapírba tekert értékes ajándéknak.

Az alpolgármester ünnepélyes szavait követően adventváró műsorcsokorral kedveskedtek a Kossuthosok Klubja és a Kunplast Klub nyugdíjasai a megjelenteknek. A délelőtt folyamán érdekes előadást hallhattunk a karácsonyi díszek jelentőségéről és a bennük rejlő jelképekről a Pedagógus Klubtól, majd Horváth Richárd középiskolai tanuló csodálatos énekeivel kápráztatta el az egybegyűlteket.

Kellemes kikapcsolódást nyújtott Wass Albert: Karácsonyi meséje is, melyet Lesták Sándorné (Bugac) előadásában tágra nyílt szemekkel hallgatott a közönség. Bense Lajosné a Kossuthosok Klubjából szintén karácsonyi versekkel színesítette a műsort, majd a Félegyházi Citerazenekar csalogatták énekklésre a közönséget fülbemászó dallamaikkal.

Az ünnepi műsor zárásaként Juhász István a Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnöke és Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója kívánt szeretetben és örömökben gazdag ünnepeket a megjelenteknek.

A magasztos pillanatokat kihasználva Papp Viktória Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának ifjúsági és kulturális referense megnyitotta a „Saját készítésű ill. kézműves karácsonyfadíszek kiállítását“, melyre méltán lehetnek büszkék az alkotók. A kiállítás december 10-ig tekinthető meg a Szakmaközi Művelődési Házban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 13:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2023. május 28. PÜNKÖSD - A Szentlélek kiáradásának főünnepe

2023. Május 28. 12:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. május 28. - PÜNKÖSD

2023. Május 28. 08:58, vasárnap | Helyi

Gyermek- és családi napot tartottak a Gazdakörök

Május 27-én délután kellemes hangulatú gyermek- és családi napot tartottak a volt Haleszi iskola udvarán.

2023. Május 28. 08:26, vasárnap | Helyi

Gyermeknapot tartottak a Tangazdaságban

Gyermeknapot tartottak a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Tangazdaságában május 26-án (pénteken).