Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 30. 14:50, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Adventi várakozás a Nyugdíjas Klubok Egyesületénél

Adventi várakozás a Nyugdíjas Klubok Egyesületénél

Ma (november 30-án) karácsonyi készülődés jegyében töltötte el a délelőttöt a Nyugdíjas Klubok Egyesülete.

A szórakoztató, könnyed, zenés - verses előadás az év legszebb ünnepének méltó előfutáraként került megrendezésre a Szakmaközi Művelődési Házban.

Városvezetésünk képviseletében Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Gyermekkori emlékeit felelevenítve mesélte el, ő miként élte meg a karácsonyi készülődést, majd beszélt arról is, miként változott meg az advent jelentősége felnőtt korára. Megköszönte a színes műsort összeállítóknak és az abban szereplőknek a munkáját, mellyel – mint a délelőtt folyamán kiderült - szinte visszaröpítettek mindenkit a régmúlt időkre, amikor a szeretetteljes várakozásnak jóval nagyobb szerep jutott, mint egy-egy színes csomagolópapírba tekert értékes ajándéknak.

Az alpolgármester ünnepélyes szavait követően adventváró műsorcsokorral kedveskedtek a Kossuthosok Klubja és a Kunplast Klub nyugdíjasai a megjelenteknek. A délelőtt folyamán érdekes előadást hallhattunk a karácsonyi díszek jelentőségéről és a bennük rejlő jelképekről a Pedagógus Klubtól, majd Horváth Richárd középiskolai tanuló csodálatos énekeivel kápráztatta el az egybegyűlteket.

Kellemes kikapcsolódást nyújtott Wass Albert: Karácsonyi meséje is, melyet Lesták Sándorné (Bugac) előadásában tágra nyílt szemekkel hallgatott a közönség. Bense Lajosné a Kossuthosok Klubjából szintén karácsonyi versekkel színesítette a műsort, majd a Félegyházi Citerazenekar csalogatták énekklésre a közönséget fülbemászó dallamaikkal.

Az ünnepi műsor zárásaként Juhász István a Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnöke és Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója kívánt szeretetben és örömökben gazdag ünnepeket a megjelenteknek.

A magasztos pillanatokat kihasználva Papp Viktória Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának ifjúsági és kulturális referense megnyitotta a „Saját készítésű ill. kézműves karácsonyfadíszek kiállítását“, melyre méltán lehetnek büszkék az alkotók. A kiállítás december 10-ig tekinthető meg a Szakmaközi Művelődési Házban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.