Városlista
2019. október 20, vasárnap - Vendel

Hírek

2015. November 30. 14:50, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Adventi várakozás a Nyugdíjas Klubok Egyesületénél

Adventi várakozás a Nyugdíjas Klubok Egyesületénél

Ma (november 30-án) karácsonyi készülődés jegyében töltötte el a délelőttöt a Nyugdíjas Klubok Egyesülete.

A szórakoztató, könnyed, zenés - verses előadás az év legszebb ünnepének méltó előfutáraként került megrendezésre a Szakmaközi Művelődési Házban.

Városvezetésünk képviseletében Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Gyermekkori emlékeit felelevenítve mesélte el, ő miként élte meg a karácsonyi készülődést, majd beszélt arról is, miként változott meg az advent jelentősége felnőtt korára. Megköszönte a színes műsort összeállítóknak és az abban szereplőknek a munkáját, mellyel – mint a délelőtt folyamán kiderült - szinte visszaröpítettek mindenkit a régmúlt időkre, amikor a szeretetteljes várakozásnak jóval nagyobb szerep jutott, mint egy-egy színes csomagolópapírba tekert értékes ajándéknak.

Az alpolgármester ünnepélyes szavait követően adventváró műsorcsokorral kedveskedtek a Kossuthosok Klubja és a Kunplast Klub nyugdíjasai a megjelenteknek. A délelőtt folyamán érdekes előadást hallhattunk a karácsonyi díszek jelentőségéről és a bennük rejlő jelképekről a Pedagógus Klubtól, majd Horváth Richárd középiskolai tanuló csodálatos énekeivel kápráztatta el az egybegyűlteket.

Kellemes kikapcsolódást nyújtott Wass Albert: Karácsonyi meséje is, melyet Lesták Sándorné (Bugac) előadásában tágra nyílt szemekkel hallgatott a közönség. Bense Lajosné a Kossuthosok Klubjából szintén karácsonyi versekkel színesítette a műsort, majd a Félegyházi Citerazenekar csalogatták énekklésre a közönséget fülbemászó dallamaikkal.

Az ünnepi műsor zárásaként Juhász István a Nyugdíjas Klubok Egyesületének elnöke és Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója kívánt szeretetben és örömökben gazdag ünnepeket a megjelenteknek.

A magasztos pillanatokat kihasználva Papp Viktória Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának ifjúsági és kulturális referense megnyitotta a „Saját készítésű ill. kézműves karácsonyfadíszek kiállítását“, melyre méltán lehetnek büszkék az alkotók. A kiállítás december 10-ig tekinthető meg a Szakmaközi Művelődési Házban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 11:22, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 20. 08:48, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 19. 14:52, szombat | Helyi

Kézírásunk ezt mondja el rólunk

Kézírásunk, csak úgy, mint az ujjlenyomatunk, teljesen egyedi. Írásunkból a szakértő szemek nemcsak a ránk jellemző tulajdonságokat, hanem akár az egészségügyi állapotunkat is ki tudják olvasni.

2019. Október 19. 12:50, szombat | Helyi

Ez lehet az utolsó nyárias hétvége

Szombat délután a többórás napsütés mellett többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég.