Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Szeptember 24. 12:58, kedd | Helyi sport
Forrás: Bozsó István

A triatlonosok mérlege 3 országos bajnoki ezüst egy hétvégén

A triatlonosok mérlege 3 országos bajnoki ezüst egy hétvégén

Szeptember 14-én Ilinyben, festői szépségű környezetben, de rendkívül nehéz terepen rendezték meg az idei esztendő Terepduatlon Országos Bajnokságát.

A terepduatlon áll egy első hosszabb futásból, egy Mountain Bike-os kerékpározásból és végül még egy rövidebb futásból. És persze mindezt dimbes-dombos vidéken, keskeny földutakon kell teljesíteni. Szerencsére az időjárásra nem lehetett panasz. Napsütéses, kellemes, de igen szeles idő várta a versenyzőket, akik szép számban meg is jelentek az eseményen. A DMTK-KVSE-t három utánpótlás és egy felnőtt versenyző képviselte. Nem is akárhogy! Trungel-Nagy Zalán ezüstérmes lett, ugyanebben a futamban Szekeres Norbert 7-ként ért célba. A serdülőknél Trungel-Nagy Kolos, a felnőtteknél pedig Szarka Ádám szintén ezüstérmet nyert. A jó formájukat jelzi, hogy mindhárom ezüstérmes fiút, csak Mountain Bike versenyző tudta megelőzni.

Szeptember 22-én Ajkán Országos Duatlon Ranglista Versenyen szerepeltek a DMTK-KVSE versenyzői. Szép napos időben, de erős szélben zajlott a verseny, sok indulóval. Feszült volt a hangulat, mert mindenki tudta, hogy utolsó esély az évben, hogy megőrizze vagy javítsa helyezését az országos ranglistán. Gyermek futamban Csontos Dóra 3. helyezett lett, úgy hogy csak 2 nála 1 évvel idősebb lány tudta megelőzni. Vincze Nádja 9. helyen ért célba. Trungel-Nagy Zalánt viszont senki nem tudta megelőzni, igaz hatalmas csatában, de megnyerte a versenyt. Nem volt szerencsés Trungel-Nagy Kolos aki végig vezetett, de egy géphiba miatt a 9. helyre szorult. Illetve Fricska Anna sem, aki vezető helyről keveredett bukásba, az utolsó kerékpáros fordulónál. Nem elég, hogy elesett, de még a lánc is beszorult a vázhoz, amit kézzel kellett kivenni és visszarakni. Egy nagyon erős futással, igy is második tudott lenni. De a célban úgy nézett ki, mint egy autószerelő, műszak végén. Csontos Fanninak viszont kijött a lépés, 4. helyezett lett és sikerült javítani ranglistás helyezésén.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.