Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2015. December 24. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: -Szerk.-

A tartalmas adventi időszak mögött sok munka rejtőzik

A tartalmas adventi időszak mögött sok munka rejtőzik

Ki gondolná mennyi munka és szorgalom kellett ahhoz, hogy városunk színvonalas programokkal, rendezvényekkel és újdonságokkal tegye színesebbé mindenki számára az adventi időszakot...

Októberben, amikor a GYIÖK megkezdte az adománygyűjtés szervezését, senki nem gondolta volna, hogy az első akció ilyen nagy sikerrel zárul. Közel kétezer ajándékcsomagot sikerült gyűjteni és összeállítani. Számos félegyházi adta le szebbnél szebb adományait – tudtuk meg Papp Viktória ijfúsági- és kulturális referenstől.

A gyűjtés akcióval párhuzamosan Viktória felvette a kapcsolatot az összes rászorulókat ellátó intézménnyel: Kapocs, Gyermekjólét, Családsegítés, Védőnők, Szivárvány, Mezőőrök, Hajléktalanszálló, CSÁO, de jutott ajándék a FONOba is és a Göllesz Iskola összes gyermekének, még a Szent Ágota Gyermekotthon lakóinak is. A soha nem látott összefogásnak köszönhetően az adományok kiosztása december 8-án kezdődött meg, melyre első körben nyilvánosan került sor. Emellett azonban félretették az intézmények által begyűjtött információk alapján az ottani „igényeket” is, így az adományok háromnegyede biztosan olyan helyre került, ahol nagyon nagy szükség volt rá. Sajnos az osztáson megjelentek olyanok is, akik nem voltak rászorulók, de ezeket jobbára sikerült kiszűrni.
Az adventi időszak másik nagy jelentőségű megmozdulása az ételosztás lesz, melyen szintén szeretettel várnak minden rászorulót.

Városunk karácsonyfája is említést érdemel az összefogást illetően, hiszen a felhívásra több száz piros és arany dísz érkezett az intézményektől, magánemberektől és természetesen a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat is hozzátette a magáét. Így lett a pompás fenyő valóban városunk karácsonyfája.

A gyertyagyújtások meghitt hangulatát a gyönyörű műsoraiban közreműködők önzetlen segítsége mellett a finomságokért a Félegyházi Kenyérgyárnak, a P&P-nek és az Amatőr Királyi Szakácsoknak lehetünk hálásak.

Az advent elején megálmodott élő Betlehem a központi forgatagban valósággá válhatott Lantos Szabolcs és a Holló Képzőművész Kör segítségével. Az egyik részre a Kossuthos diákok és tanáraik szorgalmas kezének köszönhetően készült, a figurák megvalósítása pedig a Profi-L Bábcsoport keze unkáját dicséri. A Betlehemet a Nasztej Kft. varázsolta élővé állatkáival és a Bácsvíz támogatta az alapanyag beszerzést. Köszönjük mindannyiuknak!

Idén újdonságot is láthattunk az adventi forgatagban, mely nemcsak fényeiben különbözött a korábbiaktól. Az óriási rendezvénysátor a Petőfi téren hangulatos belső rendezéssel csodálatos színterévé vált a portékájukat árusító kézművesekkel, színpaddal és szalmabálás nézőtérrel. A koncertek óriási sikereket arattak, teltház volt minden alkalommal. A rendezvénysátorban kézműves foglalkozások és mézeskalács készítés is volt a gyerkőcöknek, forró ital és pékáru osztás, folyamatos karácsonyi zeneszó és ismert sztárfellépők.

Önkormányzatunk jövőre is tartogat meglepetéseket. Mint minden rendezvényből, a mostaniból is levonták a szervezők a tanulságot és jövőre már tökéletesre csiszolódva és persze egy-két újdonsággal kibővítve élhetjük meg a karácsony készülődés örömteli időszakát.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata ezúton köszöni a támogatóinak, akik nélkül nem lett volna ennyire kerek ez az advent:

Nasztej Kft., Félegyházi Kenyérgyár, P&P Kft., Jeli Kft., Bácsvíz Zrt., OTP Bank, Közterület felügyelet, Amatőr Királyi Szakácsok, az egyházak vezetői, a Művelődési Központ kollektívája, a Kiskun Múzeum csapata, a Könyvtár dolgozói, a mezőőrök, az intézmények és kollektívája, a műsort adó gyermekek és a félegyháziak, akik egy kicsit is hozzátettek valamelyik akciónkhoz.

Boldog és Áldott Ünnepeket kíván mindenkinek Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:49, hétfő | Helyi

Busz és autó ütközött az 54-es főúton, két ember meghalt

Jakabszállás és Bócsa között két ember vesztette életét egy karambolban, melynek során egy éppen előzést végző személyautó ütközött egy autóbusznak, majd árokba borultak.

2024. Május 27. 10:06, hétfő | Helyi

Szentmisét tartottak városalapítóink tiszteletére

A Városalapítók hetének záró napján – május 26-án - ünnepi szentmisét mutattak be a Sarlós Boldogasszony templomban.

2024. Május 27. 08:17, hétfő | Helyi

A Móra-találkozóra elkészült a monumentális homokszobor is

Stílusosan, a harmadik alkalommal megrendezett Móra-találkozóra készült el teljes egészében a homokból megformázott, mintegy három méter magas Móra mellszobor.

2024. Május 27. 07:58, hétfő | Helyi

Több mint hétszázan neveztek a Kiskun Kupa utcai futóversenyre

Évről-évre egyre népszerűbb a Városalapítók Hete rendezvénysorozatának sporteseménye, melyet a Jogging Plus Futóklub már harmadik alkalommal Petőfi Emlékfutamként hirdetett meg.