Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Május 03. 08:54, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

A születés csodája

A születés csodája

A 13. alkalommal megrendezésre kerülő Születés hete országos programsorozathoz városunk is csatlakozott a május 2-án tartott rendezvényével, melynek a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár a kibővített Betűbölcsi keretében várta az érdeklődőket a délelőtt folyamán.

Elsőként Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntötte a megjelent anyukákat, kismamákat, kisbabáikat, valamint az előadókat és azokat a fiatalokat, akik most sajátítják el a születéshez kapcsolódó szakmákat.

Mint ahogy azt az igazgatónő elmondta, a Születés hete programsorozatnak az a célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz. Erről a szervezésben résztvevők – védőnők, szülésnők, a szoptatási tanácsadók, dúlák, könyvtárosok, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek gondoskodnak. A programok színes és tartalmas elfoglaltságot kínálnak a várandósság a szülés, a születés, a szoptatás, a csecsemőgondozás, a gyermekvállalás témakörökben.

- Örömmel tölt el, hogy idén is a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adhat teret a rendezvénynek, hiszen könyvtárunkban az egész év folyamán számos olyan rendezvény van, amelyre a gyerekek szüleikkel együtt eljöhetnek. Leggyakoribb lyen rendezvény a keddenként délelőtt zajló Betűbölcsi, ahol előadások, gyakorlati tanácsok hangoznak el, beszélgethetnek a szülők és a kisgyermekek pedig kellemes könyves környezetben tölthetik az idejüket. A másik ilyen rendezvény a családi szombat délelőttök, melyek általában jeles napokhoz kapcsolódnak. A legközelebbi ilyen alkalom a gyermeknapot megelőző szombaton lesz, amikor is kézműveskedéssel, játékos foglalkozással, báb- vagy zenés műsorral tölthetik a délelőttöt a családok – mondta el a megjelenteknek Kállainé Vereb Mária.

A könyvtár családbarát mivoltát jól mutatja az is, hogy a mozgáskorlátozottak is probléma nélkül tudnak közlekedni az épület bármely részében. Még a gyermekbirodalomba is feljuthatnak lifttel. A szoptatásra és pelenkázásra is van lehetőség, hiszen a gyermekkönyvtárban egy rész csak erre a célra van kialakítva.

A könyvtárból természetesen nem hiányozhatnak azok a könyvek, dokumentumok, újságok, CD-anyagok, melyek a gyermekek nevelésével, szabadidős tevékenységük töltésével kapcsolatosak, pl.: mondókák, verses könyvek, képes könyvek, mesekönyvek mind-mind ki is kölcsönözhetőek.

Zárásként az igazgatónő arra kérte a megjelenteket, hogy a városi könyvtár uniós EFOP pályázatához nyújtsanak segítséget egy űrlap kitöltésével, melyben válaszolnak néhány feltett kérdésre. Ezek mindegyike arra irányul, hogy amennyiben a könyvtárban előadást, képzést tartanának, akkor azt milyen témakörben, milyen gyakorisággal igényelnék az űrlapot kitöltők. Ezen felmérés az alapja annak, hogy a pályázat hiteles legyen és tükrözze a valós igényeket városunkban.

A köszöntő gondolatokat követően számos érdekes előadást hallhattak a megjelentek, többek között hallhatták Zsikla Ágnest, IBCLC laktációs szaktanácsadót, kecskeméti járási vezető védőnőt, Néma Attiláné Ella dúlát, illetve Vidács Tímea védőnőt, intim torna trénert is, akik hasznos tanácsokkal látták el a népes számban megjelent érdeklődőket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.