Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2015. Június 06. 08:00, szombat | Bulvár
Forrás: - szerk. -

A színek szerepe a lakásban

A színek szerepe a lakásban

A színek erős hatással vannak ránk, ám nem mindegy melyik helyiségbe kerülnek a lakásban.

Citromsárga
A sárga az elménket stimulálja, előhozza a legjobb gondolatainkat, intelligenciával, bölcsességgel tölt fel minket. Könnyebben fogunk kommunikálni, és partnerünk is jobban megnyílik, ha sárga vesz minket körül. Tegyünk az irodába sárga kiegészítőket, vagy az étkezőbe, ahol a családi kupaktanács összegyűlik.

Bordó
Szenvedély és önkifejezés
Ha úgy érezzük, nem vagyunk képesek úgy és annyit beszélni az érzéseinkről és a vágyainkról, ahogyan és amennyit szeretnénk, hívjuk segítségül a bordó színt. Amikor a környezetünkben ez az árnyalat található, szenvedélyesebbek, kezdeményezőbbek vagyunk és nem félünk a kihívásoktól. Segít, hogy jobban szeressük az életet és a testünket. Érdemes a fürdőszobába vagy a konyhába is belopni egy kis bordó árnyalatot, nem beszélve a hálószobáról.

Piros
Bátorságot hoz. A piros színt akkor használjuk a lakberendezésben, ha bátorításra van szükségünk, és szeretnénk önbizalmunkat megerősíteni. Ha túl sok piros szín van a környezetünkben az idegessé, agresszívvá tehet. Válasszunk egy piros kockás díszpárnát, vagy néhány kisebb kiegészítőt, de a falunkat eszünkbe ne jusson pirosra festeni!

Narancssárga
Fiatalság és jókedv árad belőle. A narancsszín maga a kirobbanó jókedv. Ha szeretné magát fiatalabbnak, energikusabbnak érezni, vegye körül magát vele. Fontos, hogy ne essünk túlzásba, hiszen annyira vibráló, hogy hálószobában zavarhatja az álmunkat. Ott jó alkalmazni, ahol kevés a természetes fény, hiszen világosságot teremt.

Sötétkék
Rendszerezi a gondolatokat. A mélykék árnyalat segítségével lenyugtathatjuk elménket, arra sarkall minket, hogy a nagy egészből képesek legyünk meglátni a kicsi, de annál fontosabb részleteket. Ha fontos döntést kell hoznunk, vegyük magunkat körül mélykék tárgyakkal, vagy viseljünk ilyen árnyalatú ruhát.

Világoskék
Békességet hoz. A világoskék segít feloldani a mindennapokban ránk nehezedő nyomást, és békességet hoz a szívnek. Egyetértést teremt a családban, és harmóniát a párkapcsolatban. Elűzi a feszültséget, kisimít és ellazít. Érdemes a hálószobában alkalmazni. Mondjuk világoskék függönyt rakjunk fel, helyezzünk el ilyen színű párnákat. Jó választás a gyerekszobába is.

Türkiz
Pihentető árnyalat. Alkalmazzuk ezt a gyönyörű és friss árnyalatot ha pihenésre, kikapcsolódásra van szükségünk. Segít meditálni, a belső hangot meghallani, de akkor is, ha nem szoktunk álmodni, vagy éppen alvási zavaraink vannak. A fürdőszobába, hálószobába, de akár a gyerekszobába is remek választás.

Rózsaszín
Szeretet és megértés. Ha szeretnénk párkapcsolatunkat szeretettel és örömmel feltölteni, használjuk a rózsaszínt. Finom és érzékeny hangulatot teremt, de abban a formában, amikor képesek vagyunk megnyílni és nagyon jól szeretni. A ház szinte minden helyiségében alkalmazhatjuk.

Zöld
Remek kezdet. A zöld szín áll a legközelebb a természethez, és azt hivatott megmutatni, mennyire gazdag az életünk. Segít felszínre hozni a tehetségünket. Mivel a jó kezdetek szerencséjét hordozza, érdemes a bejárati ajtónkat zöldre festeni, ebben az esetben ezzel az energiával lépünk ki minden nap a békés otthonból. Mivel a testi és lelki egyensúlyunkra is jó hatással van, tegyünk zöld törölközőket a fürdőszobába, hogy ott is töltődjünk.

Halványlila
A kapcsolatok színe. Legyen szó a baráti, családi kapcsolatokról, vagy egy felsőbb világgal való kapcsolódásról, a halványlila jó választás. Segít, hogy megérzéseink erősödjenek, hogy jobban ráhangolódjuk másokra, hogy segítőkészebbé és humánusabbá váljunk. Érdemes olyan területeken használni, ahol összegyűlünk a szeretteinkkel, például a nappaliban vagy az étkezőben.

Címkék: fal, festés, szín, színek, szoba

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 06:00, kedd | Bulvár

Kezdődik kedden a 75. cannes-i fesztivál

Több mint 35 ezer szakmai résztvevő és mozirajongó részvételével kedden megkezdődik a 75. cannes-i fesztivál, amelynek hivatalos programjában 21 film versenyezhet az Arany Pálmáért.

2022. Május 16. 18:05, hétfő | Bulvár

Magyar rekordot ért el két Star Wars-plakát a budapesti aukción

Magyarországi rekordot ért el két Star Wars-plakát leütési ára Budapesten:

2022. Május 14. 16:03, szombat | Bulvár

Nagy sztárok szerepelnek Francis Ford Coppola új filmjében

Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight és Laurence Fishburne játssza Francis Ford Coppola Megalopolis című, ősztől forgó filmjének főszerepeit - írta meg a deadline.com filmes portál.

2022. Május 13. 15:26, péntek | Bulvár

Leoperáltatta a melleit a Szerencsekerék szerencserlánya - Videó

Fél évvel ezelőtt született újjá.