Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. December 05. 10:42, kedd | Helyi
Forrás: Papp Viktória

A Rozsdás Kupa novemberi fordulója zajlott a Kossuth Szakképző Iskolában

A Rozsdás Kupa novemberi fordulója zajlott a Kossuth Szakképző Iskolában

Az Európai Szakképzési Hét keretén belül került sor egy évtizedekre visszanyúló esemény lebonyolítására november közepén városunkban. Az úgynevezett Rozsdás Kupa a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolában zajlott.

A szakképzés európai hét rendezvénysorozataiban részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy egymással megosszák innovatív oktatási gyakorlataikat, a szakképzés terén elért kiemelkedő eredményeiket. Célja vonzóbbá tenni a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést.

A Rozsdás Kupa a 90’-es évek elején ezzel a céllal jött létre, ahol több szakképző iskola pedagógusai, szakoktatói és dolgozói fociznak egymás ellen, de egymásért. A rendezvény nevét egy bajai szakképző iskola álmodta meg, a résztvevő négy iskola pedig körforgásban szervezi meg az eseményt minden évben négyszer.

A versengésben a mieink mellett egy kiskunhalasi, egy bajai és egy határon túli, zombori szakképzési intézmény dolgozói vettek részt. Az első helyet most a Kossuth kollektívája hozta el.

A mérkőzéseket követően sor került egy baráti vacsorára és egy szakmai beszélgetésre, melynek keretén belül levetítették azt a kisfilmet is, amely bemutatta a vidéki kollégáknak a Kossuth Lajos Szakképző Iskola képzési kínálatát.
A vacsora után a tanműhelyben folytatódott az információcsere interaktív formában.

Bemutatták az eszközöket, a lehetőségeket, a gépparkot, körbenézhették a különböző tanműhelyeket, kérdéseket intézhettek a félegyházi kollégák felé.
Így ez a rendezvény most nem csak a sportról szólt, hanem inkább a szakmai háttérről, illetve az iskola bemutatásáról, képzési formáiról. Egy biztos, az iskolánkénti 15 fős csapatok egy jó hangulatú szakmai napnak lehettek részesei városunk iskolájában és láthatták mennyire sokrétű és széleskörű a Kossuth képzési kínálata.

Címkék: kossuth, Rozsdás Kupa

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok