Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 22. 13:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A nagy élelmiszergyártók segítségére számítanak a Máltaiak

A nagy élelmiszergyártók segítségére számítanak a Máltaiak

Farkas Ádámmal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi csoportjának vezetőjével találkozott ma (május 21-én) Kapus Krisztián polgármester.

Farkas Ádámmal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi csoportjának vezetőjével találkozott ma (május 21-én) Kapus Krisztián polgármester. A helyi szervezet új vezetője beszámolt a csoport munkájáról, valamint a közeljövő terveiről. Kapus Krisztián a megbeszélést követően bejelentette, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi csoportja idén 100 ezer forintos támogatást kap a várostól.

Tősgyökeres félegyházi vagyok, kilenc éve Kecskeméten dolgozom szociális területen. Hajléktalanokkal kilenc éve foglalkozom, három éve vagyok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alkalmazásában. A tíz tagból és nyolc önkéntes segítőből álló félegyházi csoport vezetését januárban bízták rám. Hetente több mint ötven ember tér be Móra tér 11. szám alatt lévő közösségi házunkba. A időseket és mély szegénységben élőknek elsősorban lelki, másodsorban anyagi dolgokkal, élelmiszerrel, ruhaadománnyal próbáljuk segíteni – mondta el lapunk érdeklődésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiskunfélegyházi csoportjának vezetője. Feladatunk az adománygyűjtés is, így folyamatosan dolgozunk azon, hogy feltöltsük apadó készleteinket. Sajnos nagyon nehéz Félegyházán forrásokhoz jutni. Számítunk a helyi nagy élelmiszergyártók segítségére, akik adományaikkal hozzájárulnak a szegények megsegítéséhez – tette hozzá Farkas Ádám.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.