Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 06. 18:46, szerda | Helyi
Forrás: - D.B. -

A mezőgazdaság lehet Félegyháza kitörési pontja

A mezőgazdaság lehet Félegyháza kitörési pontja

Soros következő ülését tartotta október 31-én a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület, ahol ismertették az egyesület eddig elért eredményeit és bemutatták a két hete indult „Munkára Félegyháza” progra

Soros következő ülését tartotta október 31-én a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület, ahol ismertették az egyesület eddig elért eredményeit és bemutatták a két hete indult „Munkára Félegyháza” programot. Az ülés díszvendége dr. Fónagy János parlamenti államtitkár volt, aki az infrastrukturális beruházásokról, illetve a régió és félegyháza Európai Uniós fejlesztésekbe való bekapcsolásáról tartott előadást az egyesület tagjainak, illetve az Ipartestületben a lakosságnak.

Dr. Fónagy János elsősorban az energiafogyasztásról, az alternatív energiák lehetőségeiről, ezáltal a lakosságot tehermentesítő intézkedésekről beszélt, többek között az elmúlt időszak egyik fő témájáról, a rezsicsökkentésről. Részletezte, hogy ezek a költségek milyen mértékben csökkenhetnének tovább az alternatív energiák felhasználásával. Véleménye szerint ma nem a munkahelyteremtés az elsődleges cél, hanem ennek előkészülete, a feltételrendszer előkészítése, illetve támogatása.
A város kitörési pontját a mezőgazdaságban látja, ezen a területen kell megtalálni azokat a befektetési lehetőségeket, melyek segítségével új munkahelyeket tudnának biztosítani a helyi, illetve betelepülő vállalkozások, és fontos hogy ezek megragadjanak minden lehetőséget az uniós források megszerzésére. Dr. Fónagy János elmondta, hogy a tervek szerint a kormány a 2014-2020-as periódusban éves szinten ezermilliárd forintot fog a gazdaságfejlesztés támogatására fordítani, melyben kiemelt szerepet kap a mezőgazdaság.
Az ülésen a környező települések polgármesterei is jelen voltak, akikkel az egyesület közösen gondolkodik nemcsak Félegyháza, hanem a régió fejlesztési lehetőségin is.

Fotók: Schmidt Réka

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.