Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2014. Február 02. 17:48, vasárnap | Helyi sport
Forrás: - Varga ferenc -

A Magyar Kupa fináléjába jutott az Astra-Bulls

A Magyar Kupa fináléjába jutott az Astra-Bulls

A hétvégén a Magyar Kupa elődöntő visszavágó mérkőzéseit rendezték. Az előző évad győztese a Dunakeszi Kinizsi együttesét fogadta, az odavágón 4-4-re végeztek egymással a csapatok.

A hétvégén a Magyar Kupa elődöntő visszavágó mérkőzéseit rendezték. Az előző évad győztese a Dunakeszi Kinizsi együttesét fogadta, az odavágón 4-4-re végeztek egymással a csapatok.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Dunakeszi Kinizsi 8 – 2 (4-0)

Kiskunfélegyháza, 500 néző. 2014. 02. 01-szombat 16: 30. KÉSZ Aréna Sportcsarnok.
Játékvezető: Patyi Zoltán
Asszisztensek: Baráth László, Katona Balázs.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Szabó Boglárka, Zágor Bernadett.
Csere: Dikanová Dominika, Halászi Kinga, Dombai Nagy Anett, Gál Tímea, Szabó Nóra, Gyöngyösi Alexandra.
Vezetőedző: Dombó János,
Erőnlétiedző: Németh Gergely.

Dunakeszi Kinizsi: Ősz Csenge – Szekér Anita, Szalkai Kitti, Bobok Csilla, Pádár Anita.
Csere: Zamira Aisah Tiara, Hummel-Schmuczer Angéla, Vella Orsolya, Szabó Krisztina, Urbán Anett.
Vezetőedző: Biczi Gábor.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (3), Dombai Nagy Anett (2), Megyes Ágnes, Zágor Bernadett, Gál Tímea illetve Pádár Anita, Bobok Csilla.

Sárga lap: Urbán Anett

Nagy várakozás előzte meg az elődöntő visszavágó mérkőzést, egész napos labdarúgó torna volt a csarnokban, de a nap legfontosabb eseményét a futsal mérkőzést igen szép számú publikum várta. A mérkőzés nem kezdődhetett el időben, mivel a játékvezetők nem érkeztek meg. A hazai csapat vezetői értesítették az MLSZ illetékes vezetőjét, hogy tegyék meg intézkedésüket, hogy a mérkőzést meg lehessen tartani. Az edzők igyekeztek játékosaikat könnyű bemelegítéssel meccs hangulatban tartani. A mérkőzés így is közel 45 perces késéssel kezdődhetett meg, amikor megjött az új játékvezetői hármas.
Mindkét csapat a legerősebb keretét nevezte a mai mérkőzésre.
Kezdés után a hazaiak azonnal kézbe vették a játék irányítását és a negyedik és ötödik percben Szabó Boglárka és Megyes Ágnes betaláltak a vendégek kapujába. A vendég Dunakeszi Kinizsi szervezetten védekezett és kontrákkal veszélyeztetett, volt egy hét perces időszak, amikor nekik is voltak lehetőségeik. Ezután újra a hazai csapat lendületes, szervezett játéka érvényesült, hibára kényszerítették ellenfelüket és növelték előnyüket Dombai Nagy Anett és Szabó Boglárka találataival. A vendégek felvállalták a nyilt játékot, és veszélyes támadásaikkal szorongatták a hazai csapatot. A hazaiak begyűjtötték hatodik hibájukat és kétszer is büntetőt, rúghattak a vendégek, de Pádár Anita és Szabó Krisztina lövéseit Vincze Anikó kivédte. Igy 4-0-s hazai előnnyel zárult az első játékrész.
Szünet után a vendégek mindent elkövettek, hogy felzárkózzanak, de a mai napon nagyon sok helyzetet elhibáztak. Csapatuk rutinos játékosa Pádár Anita szépített az eredményen, de utána újra jött a hazaiak szervezetten felépített játéka, és szebbnél-szebb támadásaikból háromszor betaláltak Ősz Csenge kapujába. A 29. és 35. perc között Zágor Bernadett, Szabó Boglárka, Dombai Nagy Anett voltak eredményesek. Már a mérkőzés végét várták a csapatok, amikor a vendégek kozmetikáztak az eredményen Bobok Csilla góljával. A mérkőzés utolsó percében Szabó Boglárka önzetlen átadásából Gál Tímea is felíratkozott a góllövők közé, és beállította a végeredményt, a 8-2-s eredményt. A mérkőzés után mindkét csapatból egy-egy játékos különdíjat kapott. Kádár Tamás a Kiskunfélegyházi Honvéd TK edzőjének döntése alapján, a mai mérkőzésen a Dunakeszi Kinizsi csapatából Pádár Anita, az Astra-Bulls együtteséből Szabó Boglárka volt csapatuk legjobbja.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a hazai csapat végig dominált, a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. A nagyon sokra hívatott vendégek felvették a kesztyűt a nagyobb tapasztalattal rendelkező hazai csapat ellen. Az Astra együttese zsinórban harmadszor került be a Magyar Kupa döntőjébe.

Szabó Boglárka (Astra-Bulls): Nagyon örülünk, hogy a mai napon sikerült jó játékkal legyőzni ellenfelünket, és harmadik alkalommal bejutni a Magyar Kupa fináléjába.

Dombó János (Astra-Bulls vezetőedző): Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy kiválóan felkészített Dunakeszi Kinizsi ellen. Az elődöntő első mérkőzésén mi hibáztuk el a játékot, kevesen is voltunk. A mai mérkőzésen szinte mindenki rendelkezésünkre állt, tudtuk a csapatot frissíteni. Érezhető volt Németh Gergely erőnlétiedző munkája. Végtelenül boldogok vagyunk, hogy ismét a Magyar Kupa döntőjébe kerültünk. Vasárnap Hajdúböszörményben dől el, ki lesz ellenfelünk a döntőben.

Biczi Gábor (Dunakeszi Kinizsi vezetőedző): Furcsa körülmények közepette lejátszott mérkőzésen a helyzetei jobban kihasználó csapat nyert. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, gratulálok az Astra csapatának. Sporttevékenységem ideje alatt nem találkoztam ilyen helyzettel, hogy nem érkeznek meg a játékvezetők. Mindkét csapat mindent elkövetett, hogy legyen mérkőzés. Köszönjük a játékvezetőknek, akik eljöttek és levezették a mérkőzést.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 08:50, kedd | Helyi sport

Utánpótlás-csapatbajnokságon vettek részt a félegyházi birkózók

Szigetváron rendezték az U15-ös fiú és a női utánpótlás- csapatbajnokságot, az elmúlt hétvégén.

2023. Október 16. 13:39, hétfő | Helyi sport

Ősszel is aktívak a Koppány Íjászok

Október 7-én népes csapattal, pontosabban 16 fővel vettek rész a Koppányok a Hetényegyházi Íjász és Szabadidő Sport Egyesület a Kalmár Pihenőparkban a soron következő íjász versenyen.

2023. Október 02. 21:00, hétfő | Helyi sport

Őszi Turul Koppány verseny eredmények

2023. szeptember 23-án a Koppányok egyik csapata a Dél-Alföldi régiós versenysorozat hatodik egyben utolsó állomásán vett részt, Kiskundorozsmán.

2023. Szeptember 29. 12:17, péntek | Helyi sport

Teljes a Spartan Trifecta érem

A kiskunfélegyházi triatlonos kiváló teljesítményével gyűjtötte be a Spartan Race 3 darabos éremkollekcióját.