Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Február 08. 13:05, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

A legfontosabb tiszta lelkiismerettel élni

A legfontosabb tiszta lelkiismerettel élni

Móra Ferenc halálának 80. évfordulója tiszteletére rendeztek február 7-én megemlékezést a művelődési központban.

Móra Ferenc halálának 80. évfordulója tiszteletére rendeztek február 7-én megemlékezést a művelődési központban. A rendezvényt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg, majd a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjainak adtak emlékműsort. A rendezvényen Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája mondott zárszót.

Kiskunfélegyháza városa, a mi városunk híven őrzi Móra Ferenc emlékét. Utca, tér, civil szervezetek viselik Móra Ferenc nevét. Emléktáblák, szobrok, a szülőház emlékeztetnek bennünket nagy írónkra. Nekünk, kiskunfélegyháziaknak Móra Ferenc jelenti a ringatózó búzamezők hallhatatlan dalosát. Üzenete nyolcvan év múltával sem halkul. Hirdeti a világ és a természet szeretetét, az emberi méltóság tiszteletét, a becsületet, és azt, hogy a legfontosabb tiszta lelkiismerettel élni – mondta el köszöntőjében Kapus Krisztián polgármester.

Nem csak a Kincskereső kisködmönben lakik tündér, hanem Móra Ferenc meséiben, novelláiban, regényeiben is. Az ő szívéből az írásaiba költözött a tündér. Ezért ha mi Móra Ferencet olvasunk, akkor nekünk jónak, igaznak, tökéletesnek, megbocsátónak kell lenni, mert különben a tündér kiszorítja belőlünk a szuszt. Addig kell olvasni Móra Ferencet, amíg a tündér kiröppen az írásaiból és beköltözik a mi szívünkbe – hangsúlyozta zárszavában Vészits Andrea.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).