Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 17. 12:15, kedd | Helyi
Forrás: Tasi Judit

A Közgé karácsonya

A Közgé karácsonya

A karácsony az elmúlt esztendővel való számvetés, az összetartozás és a szeretet ünnepe. A mi családunk a Közgé.

Itt jelennek meg értékeink: a közösséghez tartozás, a gondoskodó szeretet, a mindenkire odafigyelés és a minőségi munka.

Képzeletbeli karácsonyfánkra értékeinket akasztjuk: a hazánk kulturális és gazdasági értékeit bemutató osztálykirándulásokat, ahová ősz elején minden diákunkat eljuttattuk; a kollégáink által szervezett kisebb közösségeket célzó tematikus szakmai utakat; a külföldi testvériskoláinkkal folytatott cserekapcsolatokat; a diákjaink kreativitását dicsérő, a városban egyedülálló Nagy Könyv hetet.

Örülünk annak is, hogy beiskolázási és nyílt napjainkon, Közgés Kávéházunkban, csodálatos szalagavatónkon újra megélhettük azt a bensőséges, különleges kapcsolatot, amely iskolánkat városunk és a környező települések lakóival összeköti.

Egy iskola mindig akkor dolgozik helyesen, ha a jövőbe tekint – ennek fontos része a tehetséggondozás és versenyfelkészítés is. Büszkék vagyunk arra, hogy ez az ősz sem múlt el országos versenyeredmény nélkül: iskolánk 11. osztályos diákja, Kovács Lilla országos második helyezést ért el szövegszerkesztésből a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége által szervezett Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnokságon, felkészítő tanára Hartyániné Barta Judit volt.

A jól végzett munka után következzen most a pihenés és a feltöltődés időszaka. Minden kedves diákunknak és családjuknak, minden félegyházinak boldog, békés, meghitt karácsonyt és eredményekben, sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Tasi Judit igazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit