Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 26. 14:49, csütörtök | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tanácsai a halottak napi megemlékezéshez, temető látogatáshoz

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tanácsai a halottak napi megemlékezéshez, temető látogatáshoz

Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, ezért várhatóan megnő a temető környékének gyalogos és jármű forgalma, ilyenkor a szokásosnál többen ellátogatnak hozzátartozóik sírjához.

A temetőben és környékén a rend és a biztonság fenntartása mellett különböző, az ünnep nyugalmát veszélyeztető jogsértések - például sírrongálás, viráglopás - megelőzése lesz a civil és egyenruhás rendőrök kiemelt feladata, de emellett a megnövekedett forgalom kezelésére és a balesetveszély csökkentésére is nagy figyelmet fordítanunk majd.

Annak érdekében, hogy ne váljon áldozattá, kérjük fogadja meg bűnmegelőzési tanácsainkat:
* Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon.
* Amennyiben gépjárművel közelíti meg a temetőt, ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az üléseken hátrahagyott tárgy felkelti a tolvaj figyelmét. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat.
* A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le miután távozott. Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni.
* Lehetőség szerint kijelölt parkolóban vagy jól megvilágított, forgalmas helyen hagyja autóját.
* Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi. Alkalom szüli a tolvajt! Tegyen feljelentést, ha meglopták! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek vagy a járművezető segítségét. Ne szálljon szembe a tolvajjal!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit