Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Március 10. 21:35, péntek | Helyi
Forrás: Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2016. évben végzett munkájáról

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2016. évben végzett munkájáról

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a 2016. évben is teljesítette célkitűzéseit.

Az elmúlt évben a kapitányság rendőrei – szoros együttműködésben az önkormányzatokkal, a társszervekkel, valamint a civil szervezetekkel – megfelelő közrendet élhető és egyre javuló közbiztonságot garantáltak.
Az illetékességi területen további 5,4%-kal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. Az elmúlt évben sikerült a bűnügyi szakterületen korábban elért eredményeket javítani: a felderítés 7,9%-kal, a nyomozások eredményessége pedig 11,3%-kal emelkedett. A kapitányság kiemelt feladatként kezelte a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, 2016-ban két terjesztőt is eljárás alá vontak. A bűncselekmények mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektettek a tulajdon elleni szabálysértésekre. E jogsértések elkövetőit a megyében a legmagasabb arányban, 62%-ban felderítették.
A tavalyi évben 14,1%-kal kevesebb közterületen elkövetett kiemelt bűncselekmény történt. Az elért eredményekhez hozzájárult a polgárőr egyesületekkel, az önkormányzatokkal, a társhatóságokkal és az együttműködő szervezetekkel való szoros és hatékony együttműködés.
A közlekedés biztonsága is tovább javult: 2016-ban 8,9%-kal kevesebb személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt. A fokozott, preventív célú közúti ellenőrzéseknek köszönhetően 33,3%-kal kevesebb volt az ittasan elkövetett személyi sérüléssel járó balesetek száma.
A kiskunfélegyházi rendőrök a bűnmegelőzési tevékenységük során minden korosztályt megszólítottak, a legveszélyeztetettebb célcsoportokra - a fiatal valamint az idősebb korosztály tagjaira - kiemelt figyelmet fordítottak. A baleset-megelőzés területén a legvédtelenebb szereplőkre, vagyis a gyalogosokra, a kerékpárosokra, valamint a motorkerékpárral közlekedőkre az előző évekhez képest is jobban fókuszáltak a jogkövető magatartás elősegítése érdekében. A kapitányság határozott célja a halálos kimenetelű, valamint az ittasan okozott balesetek számának további csökkentése, amelynek érdekében a preventív munka és a fokozott ellenőrzések a jövőben is folytatódnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.