Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 14. 08:18, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A kétezer szendvicsből nemcsak a diákok laktak jól

A kétezer szendvicsből nemcsak a diákok laktak jól

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium húsz éve minden évben megszervezi az Egészségnapot.

A jeles eseményre az Élelmezési Világnap alkalmából ezúttal október 10-én került sor. A diákok a tangazdaságban megtermelt alapanyagokból mintegy kétezer szendvicset és többféle salátát is készítettek, de került az asztalra a P&P Pékáru Kft. jóvoltából kenyér, a Félegyházi Tej Kft-nek köszönhetően pedig tejtermék is. A diákok ezúttal is tanúbizonyságot adtak arról, hogy az iskolai élet valóban tükrözi mottójukat: „Termőföldtől az asztalig”.

- Az iskola vezetősége fontosnak tartja az egészségtudatos táplálkozást, azon belül is a zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek fogyasztásának népszerűsítését. Ugyanakkor missziójuknak tekintik a környezetvédelmet is, ezért hangsúlyozott figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra. Azt szeretnék, ha az emberek minél szélesebb körben a helyben termett és helyben készült élelmiszereket részesítenék előnyben – nyilatkozta a rendezvény kapcsán Rózsa Pál igazgató.

Az egészségnap azonban nem csak a kulináris örömökről szólt. Az iskola területén számos program várta a fiatalokat: a Wing Tsun Kuen küzdősport csoport önvédelmi bemutatót tartottak, az udvaron focizhattak a diákok, ezen kívül volt vérnyomás- vércukor és testsúly mérés, véradási lehetőség, de lehetett társasjátékozni és mandalákat színezni is.

A diákok ezúttal is gondoltak azokra az emberekre, akiknek sajnos nem minden nap kerülhet az asztalára ízletes, tápláló és vitamindús falat. A saját kezűleg elkészített szendvicsekből jó néhány tálcával szállítottak a hajléktalan szálló lakóinak is, akik jóízűen elfogyasztották a remek alapanyagokból álló finomságokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.