Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. Október 14. 08:18, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A kétezer szendvicsből nemcsak a diákok laktak jól

A kétezer szendvicsből nemcsak a diákok laktak jól

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium húsz éve minden évben megszervezi az Egészségnapot.

A jeles eseményre az Élelmezési Világnap alkalmából ezúttal október 10-én került sor. A diákok a tangazdaságban megtermelt alapanyagokból mintegy kétezer szendvicset és többféle salátát is készítettek, de került az asztalra a P&P Pékáru Kft. jóvoltából kenyér, a Félegyházi Tej Kft-nek köszönhetően pedig tejtermék is. A diákok ezúttal is tanúbizonyságot adtak arról, hogy az iskolai élet valóban tükrözi mottójukat: „Termőföldtől az asztalig”.

- Az iskola vezetősége fontosnak tartja az egészségtudatos táplálkozást, azon belül is a zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek fogyasztásának népszerűsítését. Ugyanakkor missziójuknak tekintik a környezetvédelmet is, ezért hangsúlyozott figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra. Azt szeretnék, ha az emberek minél szélesebb körben a helyben termett és helyben készült élelmiszereket részesítenék előnyben – nyilatkozta a rendezvény kapcsán Rózsa Pál igazgató.

Az egészségnap azonban nem csak a kulináris örömökről szólt. Az iskola területén számos program várta a fiatalokat: a Wing Tsun Kuen küzdősport csoport önvédelmi bemutatót tartottak, az udvaron focizhattak a diákok, ezen kívül volt vérnyomás- vércukor és testsúly mérés, véradási lehetőség, de lehetett társasjátékozni és mandalákat színezni is.

A diákok ezúttal is gondoltak azokra az emberekre, akiknek sajnos nem minden nap kerülhet az asztalára ízletes, tápláló és vitamindús falat. A saját kezűleg elkészített szendvicsekből jó néhány tálcával szállítottak a hajléktalan szálló lakóinak is, akik jóízűen elfogyasztották a remek alapanyagokból álló finomságokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:00, vasárnap | Helyi

A titok: bízz az álmaidban!

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskola január 17-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2020. Január 19. 08:39, vasárnap | Helyi

Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, valamint a Dunántúl, illetve az Alföld keleti részén még több helyen várható ónos szitálás

2020. Január 19. 08:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2020. január 19.

2020. Január 18. 17:05, szombat | Helyi

Milyen okai lehetnek a gyermekek agresszív viselkedésének?

A gyerekkori agresszív cselekedetek hátterének vizsgálatakor komplex megközelítést, egy összetett rendszert kell figyelembe venni – mondta Hal Melinda, a Semmelweis Egyetem pszichológusa.