Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Január 26. 17:00, hétfő | Életmód
Forrás: marmalade.hu

A jó házasság és kapcsolat 7 egyszerű titka

A jó házasság és kapcsolat 7 egyszerű titka

Jó házasságban vagy kapcsolatban szeretnél élni? A titok az, hogy nincs titok...

Jó házasságban vagy kapcsolatban szeretnél élni? A titok az, hogy nincs titok, mert minden pár más és más, ám van néhány egyszerű, mindenki által ismert titok, melyek együttes betartása sokat segíthet abban, hogy sikeres, szeretetteljes, hatékony és folyamatosan fejlődő kapcsolatod vagy házasságod legyen.

1. Nem mindig fogtok mindenben egyetérteni, de ez nem jelenti a világvégét!

Sokan hajlamosak az első nagyobb veszekedésnél, konfliktusnál kétségbeesni... Erre semmi szükség! Nem kell mindenáron egyetérteni mindenben. Ha azonban a nézeteltéréseiteket vagy különböző véleményeiteket intelligensen, békében és elfogadóan tudjátok megbeszélni, akkor nem is fogjátok érezni a bukkanót. Fogadd el, hogy párod egy másik szuverén személyiség, aki akkor is szeret, ha épp nem azt gondolja egy adott dologról, amit te. Megfelelően kommunikálva észre sem veszitek a különbségeket.

2. Gondolkodj, mielőtt beszélsz.

Ahogy beleszoknak a párok a házasságba vagy a kapcsolatba, hajlamosak elfelejteni gondolkodni, mielőtt kimondanak valamit. Fontos az őszinteség, de nagyon nem mindegy, mit és hogyan fogalmazol meg. Mindig gondolj arra, hogy párod számára az egyik legfontosabb és legmérvadóbb vélemény a tiéd, ezért mielőtt kimondasz valamit, gondold át, milyen stílusban, hogyan fogalmazva teszed ezt meg. Meggondolatlanságoddal, nyersességeddel ne okozz felesleges tüskéket, melyek később bokorrá nőhetnek.

3. "Fektesd bele párodba minden idődet, tálentumodat, a szívedet és minden szeretetedet."

Ez az idézet mindent elmond a szerelemről: egy igazi és mély kapcsolat sok munkát, erőfeszítést, időt és teljes személyiségedet igényli. Soha ne vegyél vissza az idő múltával, és ne sajnáld a fentieket beletenni a kapcsolatba!

4. Legyenek külön hobbijaitok és szabadidőtök.

Bármilyen furán is hangzik, ha egy pár éjjel-nappal együtt van, az megmérgezheti a kapcsolatot, még az első, rózsaszín ködös időszakban is. Mindenkinek meg kell tartania korábbi hobbijait, kedvenc szabadidős tevékenységeit, régi barátait és az önamgára szánt időt. Rendkívül egészséges időnként külön tölteni az időt: ha a nő eljár a barátnőivel tornázni, vásárolgatni, és heti egy estét saját magára vagy szórakozására szán. Ugyanígy a férfi is menjen el focizni és sörözni a haverokkal. Ne vegyétek el a másik idejét saját hobbijaitól. Persze fontosak a közös programok, de legalább ilyen fontos a személyes szabadság is.

5. Ha eltörik, javítsd meg.

Mindenki hallotta már az ismert mondást: ha kiég a házadban a villanykörte, nem új házat veszel, csak kicseréled a villanykörtét. Soha ne hátrálj meg a problémák elől, pláne ne menekülj vagy hátrálj ki a kapcsolatból. Beszélgetéssel, kommunikációval, megbocsátással és újrakezdéssel minden megoldható, csak akarni kell. Tudnod kell, hogy mi a határ, és mi a válóok. Minden, ami nem ebbe a kategóriába tartozik, megoldható gond, áthidalható probléma.

6. Maradj az az ember, akibe beleszeretett.

Mindenki változik, és ez nem is baj, ha a változás jobb emberré tesz. De soha ne feledd azt az embert, akibe párod beleszeretett. Maradj ugyanolyan, tartsd meg azokat a szokásokat, amelyek miatt megtetszettél neki. Figyelj a külsődre és belsődre egyaránt, hogy ha életed párja reggel felkel és meglát, ugyanazt gondolja rólad és érezze irántad, mint az első napon.

7. Szeressetek egymásba újra és újra.

Évek, esetleg évtizedek elteltével ez a legnehezebb feladat egy kapcsolatban vagy házasságban, viszont ez jelenti a legnagyobb boldogságot. Amikor újra és újra szerelmes leszel abba, akivel együtt vagy. Törekedj arra, hogy belédszeressenek, és te is találd meg a jót és az újdonságot párodban újra és újra. Nem véletlenül hangzik így az idézet: "A sikeres kapcsolathoz rengetegszer szerelmesnek kell lenni. Csak éppen mindig ugyanabba az emberbe. "

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.