Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 20. 12:55, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A hungarikum nap részleteiről egyeztetett az értéktár bizottság

A hungarikum nap részleteiről egyeztetett az értéktár bizottság

Soron következő ülését tartotta ma a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság, ahol a Városalapítók Napja keretében megvalósítandó Hungarikum nap részleteiről, valamint helyi értékeink megismertetéséről egyeztetett a tagság.

Soron következő ülését tartotta ma (május 20-án) a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság, ahol a Városalapítók Napja keretében megvalósítandó Hungarikum nap részleteiről, valamint helyi értékeink megismertetéséről egyeztetett a tagság.

A Testvérvárosi Egyesület és a Kiskun Múzeum Baráti Köre közös rendezvényén Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával valamint a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottsággal együttműködve a Hungarikumok, nemzeti értékek és helyi értékeink megőrzésének fontosságára kívánja felhívni a figyelmet május 24-én, szombaton. A rendezvényre a Kiskun Múzeumban kerül sor, ahol előadásokat hallhatunk a Hungarikumokról, helyi értékekről. Bemutatkoznak a Bács-Kiskun Megyei Értékőrök, és egy kiállítás keretében ismerhetjük meg értékeinket. Kiskunfélegyháza testvérvárosai nemzetükre jellemző ételeiket, míg a kiskunfélegyházi Testvérvárosi Egyesület tagjai hazánkra és településeinkre jellemző ételeket és italokat kínálnak. A helyismereti vetélkedő egyik feladataként, helyi értékekről készített tablókból „Örökségünk” címmel nyílik kiállítás. A rendezvény ideje alatt helyi termékeket ismerhetnek és kóstolhatnak az érdeklődők. A Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság korábban javasolta a helyi értékek felvételét a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba.

A Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság április 24-i ülésén hozott határozatával felvette a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba „Holló László Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész munkássága”, „Kossuth Lajos kiskunfélegyházi díszpolgárságát megköszönő saját kezűleg írt levele, amely egyedülálló Magyarországon”, „Móra Ferenc írói munkássága, kiemelve az alföldi paraszti életet megörökítő művei” , „Petőfi Sándor költészete, kiemelten az Alföldről és a Kiskunságról írott versei”, „Szántó Piroska Kossuth- és Munkácsy díjas festőművész életműve”, „Kiskunfélegyházi Városháza” megnevezésű nemzeti értékeket, valamint nyilvántartásba vette a Kiskunfélegyházi Értéktárba felvett nemzeti értékek adatait. A felsorolt értékek így közelebb kerültek a Magyar Értéktárba történő felvételhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.