Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2015. Február 11. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

A házasságot ünneplik Kiskunfélegyházán

A házasságot ünneplik Kiskunfélegyházán

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe címmel indított rendezvénysorozatot a Sarlós Boldogasszony és a Szent István Egyházközség február 9 és március 7 között.

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe címmel indított rendezvénysorozatot a Sarlós Boldogasszony és a Szent István Egyházközség február 9 és március 7 között.

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe címmel indított rendezvénysorozatot a Sarlós Boldogasszony és a Szent István Egyházközség február 9-e és március 7-e között. A rendezvény keretében ma (február 10-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban Házasság – Szövetség címmel Forgács János és Zsuzsanna család- és párterapeuta házaspár tartott előadást.

Ahogy Forgács János fogalmazott, fontos az, hogy akik fejüket megházasodásra adják és nem csak élettársi kapcsolatban élnek megerősítést kapjanak, hogy jól választottak. Ez egy szövetség egymással és Istennel is. Véleménye szerint elengedhetetlen lenne, hogy iskolai, vagy plébániai körülmények között még többet tanulhassanak a fiatalok a házasságról. Ha belegondolunk, egy szakmát is legalább három év alatt tanul meg az ember – tette hozzá.

Az előadáson Forgács János és Zsuzsanna elsősorban saját kapcsolatukról beszéltek a megjelent érdeklődőknek. Volt is mit mesélniük, hiszen több mint 40 éve élnek házasságban.

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe program február 13-án, 17 órakor folytatódik „Séta a házasságért és családért” megmozdulással. A séta a Hősök parkjából indul, majd az eseményt a Béke téren közös énekléssel zárják a résztvevők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 15:06, szerda | Helyi

Jövő hét elejére országszerte megérkezhet a tél

Mediterrán ciklon hoz csapadékos időt hétvégére, vasárnaptól a ciklon hátoldalán egyre hidegebb levegő érkezhet, havazásra is van esély -írja az időkép.hu.

2022. December 07. 15:02, szerda | Helyi

Csaló SMS-ekre figyelmeztet az OTP

Csalók küldenek SMS-üzeneteket, látszólag az OTP nevében, így a bank azt kéri: senki ne kattintson az azokban szereplő linkekre - közölte az OTP.

2022. December 07. 15:00, szerda | Helyi

Nagy tételben, feketén főzte a pálinkát a kiskunfélegyházi férfi

A vádlott az ellenőrzéskor a gazdasági épületben egy 120 literes fém desztilláló berendezés segítségével éppen pálinkát főzött.

2022. December 07. 14:57, szerda | Helyi

Jótékonysági ételosztások a városban

Ingyenes ételosztással segítik a rászorulókat városi szervezetek és az önkormányzat munkatársai az alábbi időpontokban.