Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Február 11. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

A házasságot ünneplik Kiskunfélegyházán

A házasságot ünneplik Kiskunfélegyházán

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe címmel indított rendezvénysorozatot a Sarlós Boldogasszony és a Szent István Egyházközség február 9 és március 7 között.

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe címmel indított rendezvénysorozatot a Sarlós Boldogasszony és a Szent István Egyházközség február 9 és március 7 között.

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe címmel indított rendezvénysorozatot a Sarlós Boldogasszony és a Szent István Egyházközség február 9-e és március 7-e között. A rendezvény keretében ma (február 10-én) a Móra Ferenc Művelődési Központban Házasság – Szövetség címmel Forgács János és Zsuzsanna család- és párterapeuta házaspár tartott előadást.

Ahogy Forgács János fogalmazott, fontos az, hogy akik fejüket megházasodásra adják és nem csak élettársi kapcsolatban élnek megerősítést kapjanak, hogy jól választottak. Ez egy szövetség egymással és Istennel is. Véleménye szerint elengedhetetlen lenne, hogy iskolai, vagy plébániai körülmények között még többet tanulhassanak a fiatalok a házasságról. Ha belegondolunk, egy szakmát is legalább három év alatt tanul meg az ember – tette hozzá.

Az előadáson Forgács János és Zsuzsanna elsősorban saját kapcsolatukról beszéltek a megjelent érdeklődőknek. Volt is mit mesélniük, hiszen több mint 40 éve élnek házasságban.

A Házasság hete – Az elkötelezett szerelem ünnepe program február 13-án, 17 órakor folytatódik „Séta a házasságért és családért” megmozdulással. A séta a Hősök parkjából indul, majd az eseményt a Béke téren közös énekléssel zárják a résztvevők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.