Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. December 17. 13:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A félegyházi fúvósok fülbemászó dallamokkal hangolták a karácsonyra hallgatóikat

A félegyházi fúvósok fülbemászó dallamokkal hangolták a karácsonyra hallgatóikat

A hagyományokhoz hűen a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában rendezte meg karácsonyi koncertjét december 16-án a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület.

Az est háziasszonya Vargáné Rácz Judit a koncert nyitányaként elmondta, hogy az idei év különös jelentőséggel bírt a fúvószenekar életében. A fennállásának 30. esztendejét ünneplő Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar karácsonyi fellépése egyben a jubileumi év lezárása is.

Csányi József, városunk polgármestere e szavakkal köszöntötte a népes számban megjelent közönséget:

- Immár több mint 3 évtizeddel ezelőtt egy csodálatos utazásra indult ez a város. Öt fiatal tehetséges zenész Jankovszki Ferenc vezetésével az akkori március 15-én összeállt és fúvószenekari kiskoncertet tartottak az ünnepség alatt. Ma pedig már ott tartunk, hogy végigsétálva Félegyháza utcáin a karácsonyi világítás fényében és a városházánál lévő karácsonyfa látványa mellett alig várjuk ezt az alkalmat, hogy a fúvószenekari koncertre eljöhessünk. S mint jól látjuk már nemcsak öt, hanem számtalan tehetséges fiatal van itt azért, hogy zenét, melegséget hozzanak a szívünkbe. Én azt kérem Önöktől, hogy a szeretetet a szívükbe keressék és ne a karácsonyfa alatt.

Az est folyamán a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar Jankovszki Ferenc, Tóth László és Kis-Fekete Vilmos vezényletével szórakoztatta a közönséget.
A szóló zenéket Kállai Anett Laurától, Horváth Brigittától, Gajdics Jankától és Pallagi Gábortól hallhatták.

Aki nem tudott megjelenni a szombati hangversenyen, annak lehetősége van ma (december 17-én) 18 órától szintén a Kossuth Lajos Szakközépiskola tornacsarnokában meghallgatni a lélekemelő dallamokat a fúvószenekarok előadásában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok