Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2014. Március 09. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

A fa bútor újjászületése

A fa bútor újjászületése

Rendszeres ápolással megőrizhetjük bútoraink szépségét, de újjá is varázsolhatjuk őket az alábbi módszerekkel.

Rendszeres ápolással megőrizhetjük bútoraink szépségét, de újjá is varázsolhatjuk őket az alábbi módszerekkel.
- Pamut ronggyal, műanyag tollseprűkkel az apró bemélyedésekből, faragott díszekből távolítsuk el a lerakódott port.
- A bútorápolót mindig vékonyan vigyük fel a kezelendő felületre és ronggyal úgy dolgozzuk el, hogy ne maradjon utána maszat.
- A viasztartalmú szerek kiváló ápolók, por- és víztaszító tulajdonságúak. Ha színezettet használunk, árnyalata mindig igazodjon a bútoréhoz!
- A fafelületekről a zsírfoltot a legegyszerűbben ecetes vízzel távolíthatjuk el. Tisztítás után mindig töröljük teljesen szárazra, ellenkező esetben maradandó folt marad rajta.
- Kiszáradt, élettelennek tűnő fabútort megtölthetünk élettel, ha megtisztítjuk és lekezeljük egy evőkanál szalmiákszesz, négyszer annyi ecet és egy liter víz keverékével. Tisztítás után kenjük be ricinusolajjal, végül fényezzük át bútorápoló tejjel.
- A pácolt, csiszolt felületű bútorok ápolására olívaolajat használjunk. Három deciliter olajhoz egy teáskanálnyi sót keverjünk. Az olívaolaj helyett lenolajat is használhatunk. A lenolajkence lassan szárad, ezért inkább a felületkezelésre alkalmas. Alapozáshoz a hígított változata javasolt, mert jobban beszívódik a fába. Ecsettel vagy szöszmentes anyaggal, körkörös mozdulatokkal itassuk be a fafelületbe. A felesleget töröljük le az eldolgozás után.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

2023. Június 09. 10:02, péntek | Helyi

Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága

2023. június 4-én, Szegváron került megrendezésre az I. Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága a kyokushin karate knoch down szabályrendszerében.

2023. Június 08. 20:33, csütörtök | Helyi

70 év boldog házasság áll a 95 éves Pista bácsi mögött

A napokban ünnepelte 95. születésnapját Lajos István.

2023. Június 08. 17:33, csütörtök | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. június 11., vasárnap.