Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Június 01. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

95. életévében is a jókedv és tenni akarás a legfontosabb

95. életévében is a jókedv és tenni akarás a legfontosabb

Tímár Lászlóné Zsuzsa nénit 95. születésnapja alkalmából köszöntötte fel ma (június 1-jén) városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Bense Zoltán.

Zsuzsa néni 1921.06.01-én született Kiskunfélegyházán kilenc gyermekes család legfiatalabb tagjaként. Szülei földműveléssel foglalkoztak, így sokat kellett segíteni nekik a tanulás mellett. Az elemi iskola öt osztályát a Borsihalomhoz közeli iskolában végezte. Sok szép emléke fűződik a Zsuzsa néninek a vasúti töltéshez és az alatta húzódó folyó menti játszóterükhöz. A városban lévő házukhoz - a Kálvária utcába - gyalog vagy lovas kocsin ment a család.

Zsuzsa néni 1942. januárjában ment férjhez, és legszebb emlékei között tartja nyilván az esküvőjét, melyen lovas szánkó vitte őket a Városházára. Férjével Petőfiszálláson telepedtek le és 44 évig jóban-rosszban együtt voltak. Házasságukból négy gyermekük született. 1944-ben jött az első gyermekük, amit nagyon nagy örömmel vártak, de sajnos egyúttal beköszöntöttek a háborús évek is.
Zsuzsa néni Petőfiszálláson tanácstag volt, s miután 1961-ben a motorvezetői tanfolyamot sikeresen elvégezte, azzal járta a tanyavilágot. Mellékes munkaként pedig mindenfajta kötést, varrást elvállalt.

Jóleső érzés tölti el a mai napig Zsuzsa nénit, ahogy a falusi disznóvágásokról, bálokról, kukorica fosztásokról mesél, mert férjével mindketten szerettek nótázni, s emellett még férje ráadásul szépen klarinétozott. S miután újra beköltöztek Kiskunfélegyházára, Zsuzsa néni tagja lett a Népdalkörnek is.
Jelenleg leányánál lakik a jó egészségnek örvendő szépkorú. Noha egy kicsit gyengébb lett a fizikuma Zsuzsa néninek az utóbbi időben, de erős derűlátása átsegíti minden nehézségen.

Igazán azonban akkor telik meg csordultig szíve, mikor megtelik a lakás vidám gyerekzsivajjal, mert a gyermekei mellett hat unokája, kilenc dédunokája, a rokonok és ismerősök is gyakran meglátogatják a nénit.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA