Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Február 09. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

40 éves a Százszorszép Óvoda

40 éves a Százszorszép Óvoda

Ez alkalomból február 8-án délelőtt különleges ajándékkal – egy multimédiás kuckó átadásával – lepte meg a csemetéket az óvoda vezetősége.

A nyár elején már átadásra került az óvoda udvarán a zenélő kerítés, melynek sikerén felbuzdulva született meg a döntés egy olyan multimédia szoba kialakítására, amit minden évszakban, időjárástól függetlenül használhatnak a zene és a média régi és modern vívmányainak megismerésére.

Az ötlet pedig hamarosan testet öltött hála a sok-sok felajánlásnak és Lantos Szabolcs keze munkájának, aki az intézmény gondnokaként mindig oroszlánrészt vállal a tervek kivitelezésében. Baráti felajánlásnak köszönhetően a szoba berendezéséhez (szőnyeg, polcok, szekrény) jelentősen hozzájárult Seres Tibor és családja. Emellett nagyon sok videokazettát, mese CD-t, videomagnót, CD lejátszót is kapott az óvoda ajándékba. A Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület számos használható illetve használaton kívüli hangszert ajánlott fel a multimédiás kuckó megvalósítására. Utóbbiból látványos polcok kerültek kialakításra. Így új életet kezdhetett többek között egy zongoratest, de több dob test is hasonló funkciót fog betölteni ezután. A tervek szerint a kuckóban megtekinthető hangszereket a foglalkozások alkalmával mindig egy hozzáértő művész fogja megszólaltatni a későbbiek folyamán.

Alapítványi bevételből sikerült megvásárolni egy okos TV-t is, melynek köszönhetően számos új lehetőség nyílik a csoportok tapasztalatszerzésére, tehetséggondozására. A városi könyvtár is segítő kezet nyújtott a fejlesztésekhez: számos könyvet kölcsönzött az óvoda számára.

- Ebben a szobában a múlt és a jelen értékeit igyekeztünk ötvözni. Meg tudjuk mutatni, hogy a sok évvel ezelőtt idejáró gyermekeink milyen oktatástechnológiai eszközökkel találkozhattak óvodás éveik során. Ezzel szemben a mai óvodásoknak milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre ezen a területen. Örömmel tapasztaljuk, hogy óvodásainkat – bár teljes természetességgel mozognak a technika világában – mégis elvarázsolják a régmúlt eszközei, a diavetítő nyújtotta állókép, a bakelit lemezek sugallta mesés hangulat és a népi hangszerek szívmelengető hangjai – nyilatkozta lapunknak az átadás kapcsán Fricska Gyöngyi, az intézmény vezetője, aki őszintén reméli, hogy a multimédiás kuckó sok örömöt és értékes időtöltést nyújt majd az óvodásoknak az elkövetkezendő időben és az itt átélt élményeket, impulzusokat, dallamokat örök emlékként viszik tovább életre szóló tarisznyájukban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)