Városlista
2020. június 7, vasárnap - Róbert

Hírek

2015. Április 27. 13:12, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Megválasztották élenjáróikat a nyugdíjasok

Megválasztották élenjáróikat a nyugdíjasok

Ma (április 27-én) tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének Elnöksége az érvényben lévő Alapszabály értelmében.

Ma (április 27-én) tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének Elnöksége az érvényben lévő Alapszabály értelmében.

Juhász István elnök a megjelentek köszöntése után megállapította, hogy 55 fő jelenlétével (a tagok 90%-a) a küldöttgyűlés határozatképes. Ezt követően részletes pénzügyi beszámoló következett az elmúlt időszakról, majd a tevékenységekről és a megvalósult programokról esett szó bővebben.

Megtudhattuk, hogy az egyesület tevékenysége megfelelt az elmúlt időszakban a civil törvény és a polgári törvény előírásainak. Ugyanakkor arról is tudomást szereztünk, hogy az elmúlt év 2009 óta a legeredményesebb pályázati időszaknak értékelhető, ehhez jelentős segítséget kapott az egyesület a jelenlegi városi vezetésben résztvevő személyektől.

A városi klubok mellett a térségből, egyesülethez tartozó kluboknak is kiemelt szerepe volt abban, hogy a szabadidős és kulturális programok nyitottak, sikeresek és színvonalasak voltak.

Az önkormányzattól folyósított támogatással jelentősen csökkenhettek a tagi finanszírozások.

A küldöttgyűlésen képviseltette magát városunk vezetése is Csányi József polgármester úr és Balla László alpolgármester úr személyében, akik elismerő szavakkal illették az egyesület munkáját és biztosították a közvetlen és nyílt kapcsolatot az egyesület és a polgármesteri hivatal között. Bujdosó Imréné (Megbecsülés Nyugdíjas Klub) egy kérdést intézett városunk vezetősége felé, melyben érdeklődött arról, hogy miért nem jutnak információkhoz a különféle rendezvényekről. Sajnálattal állapította meg, hogy a Szuperinfó ingyenes heti újságon kívül más információforrásról nem tud, amiben tájékozódhatnának a városban zajló aktuális programokról.

Csányi József polgármester úr biztosította a felszólalót afelől, hogy a jövőben ez mindenképpen változni fog. Nem kis áldozattal sikerült a Félegyházi Közlöny újságot olyan színvonalra hozni, hogy újra közkedvelt és keresett lappá vált, ami az alapvető városban zajló tevékenységekről tájékoztatja a polgárokat, illetve programokat is közöl. Egyenlőre azonban ez még csak kéthetenkénti megjelenésben valósulhat meg. Továbbá közölte a polgármester úr, hogy folynak a munkálatok a városi TV újraindítása körül is. Sikerült újra visszaszereznünk a Kiskun TV nevet, amitől időközben megfosztották városunkat. Valószínűsíthető, hogy egy teljesen új televízió fog indulni a városban, mert a korábban üzemelő TV-vel való együttműködés nem megoldható annak zavaros és átláthatatlan háttere miatt. Ezenkívül szórólapok és különféle programfüzetek egyesülethez történő közvetlen eljuttatása is segíteni fog majd a programokról való értesülésben. Ezen túl a polgármester úr felajánlotta azt is, hogy a hivatalban dolgozó médiareferens Papp Viktória is szívesen áll rendelkezésére a rendezvényekről szóló információk eljuttatásában.

A küldöttgyűlés másik fontos napirendi pontja az új vezetőség megválasztása volt.

A Jelölő Bizottság tagjai:
Sági Tibor (Jelölő Bizottság elnöke)
Szabó Andrásné és Farkas Lászlóné (Jelölő Bizottsági tagok)

Szavazat számláló Bizottság tagjai:
Bujdosó Imréné (Szavazó Bizottság elnöke)
Lantos Pálné és Szurmikné Sánta Emma (Szavazó Bizottság tagjai)
Ellenőrző Bizottság tagjai:
Tarjányi Istvánné, Lénárt Ferencné, Seres Dániel

A szavazás szabályosan és titkosan zajlott, hiányosságot, szabálytalanságot nem tapasztalt az Ellenőrző Bizottság. A szavazás befejezése után a leadott voksokat az előírásoknak megfelelően összegezték, majd a szavazatok összeszámlálását követően Bujdosó Imréné a Számláló Bizottság elnöke közölte az eredményeket.

A Félegyházi Nyugdíjas Klub vezetősége:
55 szavazattal Juhász István (elnök)
55 szavazattal Varga Gábor (elnökhelyettes)
55 szavazattal Német Lászlóné (elnökségi tag)
55 szavazattal Szabó Péterné (elnökségi tag)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.