Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 03. 09:13, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Katasztrófavédelem: az elmúlt 24 óra eseményei

Katasztrófavédelem: az elmúlt 24 óra eseményei

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken hajnalban Kiskunfélegyháza külterületén egy huszonöt négyzetméteres fóliasátoroldalfala égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Csütörtökön délután Bócsa külterületén egy kamion gázcsonkra tolatott, melynek következtében a csap és a nyomáscsökkentő között a gáz szivárgott. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a szivárgást megszüntették, majd a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek.

Kunszentmiklóst Kunadaccsal összekötő út melletti területen, 1000-1500 négyzetméteren fenyveserdő aljnövényzete, valamint kidőlt fák égtek csütörtökön délután. A kunszentmiklósi önkormányzati és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megfékezték. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt.

Csütörtökön éjjel, Kecskeméten egy családi ház negyven négyzetméteres pincéjében két négyzetméteren papír égett. A lakók a tüzet eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a pincét átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Kecelen, a Temető utcánál három körbálás fűszéna égett, pénteken hajnalban. A keceli önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Csütörtökön két esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez, és három esetben kérték a tűzoltók segítségét lakóépületet, valamint közúti forgalmat veszélyeztető fák eltávolításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.