Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 08. 09:25, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

10 éves fennállását ünnepelte kórházunk Rehabilitációs Osztálya

10 éves fennállását ünnepelte kórházunk Rehabilitációs Osztálya

A Kiskunfélegyházi Rehabilitációs Osztály 10 éves fennállásának alkalmából Jubileumi Tudományos Ülést tartottak a Városháza Dísztermében április 7-én.

A tudományos ülésen Csányi József polgármester, Dr. Körtvélyessy András a kiskunfélegyházi telephely főigazgató-helyettese mellett Dr. Horváth Zsolt a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója és dr. Mócza György a Kalocsai Kórház főigazgatóhelyettese is tiszteletét tette.

Városunk polgármestere Csányi József köszöntőjében elmondta, hogy 2010-es év negatív hullámait kompenzálva a félegyházi kórházban napjainkra nagyon komoly fejlesztés valósult meg.
- Mondhatjuk úgy, hogy ez a kis „ékszerdoboz” Kiskunfélegyházán most már betölti azt a funkciót, amelyre hivatott. Az alapok már megvannak ahhoz, hogy a városunk és régiónk lakói megfelelő ellátásban részesülhessenek . Bízunk benne, hogy ez a pozitív folyamat nem ért véget, és az elkövetkező időszakban további fejlesztések valósulhatnak meg. Az egészségmegőrzés és gyógyítás mellett a rehabilitáció értékét sem szabad lebecsülni. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a félegyházi kórház rehabilitációs osztályának dolgozói immáron 10 éve segítik minőségi munkájukkal a betegek teljes mértékű felépülését.

A polgármester szavait követően dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes szeretettel üdvözölte a megjelenteket. S amellett, hogy dr. Mészáros János államtitkár-helyettes szavait tolmácsolta, elmondta a 2007. április 1. óta – immáron tíz éve - működő kiskunfélegyházi kórház rehabilitációs osztályának történetét. Mint azt az igazgató beszédéből megtudtuk, az akkor még csak 40 ággyal, gyógyfürdővel és kezelőrészekkel induló új szolgáltatás napjainkra már 104 ággyal működő, széleskörű eszközparkkal rendelkező intézménnyé nőtte ki magát. A szív- és érrendszeri rehabilitáció mellett a mozgásszervi betegségek teljes körű gyógyítása is egyedülállónak számítanak az országban.

A délelőtt folyamán tartott 19 előadás a tíz év alatt elért eredmények, és a legújabb műtéti eljárásokat, valamint a neurológia, traumatológia, és ortopédiai ellátás legújabb lehetőségeit mutatta be a megjelentek és szakdolgozók számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: