Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2023. Május 24. 09:41, szerda | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Nyújts kezet a cserbenhagyott állatoknak!

 Nyújts kezet a cserbenhagyott állatoknak!

Ők utcára tették, ti láttátok, mi sajnáljuk, ő megmentette, te segíthetsz neki, én leírom, hogy hogyan!

Az emberek és az állatok közötti kapcsolat, legyen szó akár vadállatról, akár háziállatról vagy haszonállatról, mindig azt jelzi, milyen morális szinten állunk társadalmilag.

Egyre több olyan hír érkezik, amely anyagi problémákkal küzködő, esetleg egyenesen a bezárás veszélyével szembenéző állatmenhelyről számol be. Az állatmenhelyek támogatása világméretű gazdasági nehézségek idején is lehetséges, sőt, kifejezetten szükséges feladata a jóérzésű embereknek. Ennek számos módja lehet, kinek-kinek a lehetőségeihez mérten.

“Nem az a fontos, hogy szép vagy csúnya a kiskutya, hanem az, hogy szeresse őt a fogékony életkorban levő gyerek, gondoskodjon róla. Ettől később talán az öregekkel, a betegekkel, a szegényekkel és minden rászorulóval szemben irgalmat fog gyakorolni.” Almási Éva

Bajba jutott állatok megsegítésének módjai

  • Az első és legfontosabb dolgunk, hogy ne menjünk el bajba jutott vagy sérült állat mellett! Ha nem tudjuk biztonsága helyezni és ellátni az állatot, akkor se hagyjuk a sorsára, keressünk olyan szervezetet, amelyik gondozásába tudja venni!
  • Adományozzunk élelmiszert, tisztítószereket, játékokat, plédeket és más olyan cikkeket, amelyekre az adott állatfajta ellátásához szükség lehet. Ilyenkor még az sem számít, ha az adomány nem teljesen új, a lényeg, hogy tiszta és használható állapotban add azt oda.
  • Önkénteskedhetünk, amennyiben az időnk engedi. Ez remek módja annak, hogy egy kevés terhet levegyünk az állatmenhelyek dolgozóinak válláról: Segíthetünk például az állatok etetésében, a helyük takarításában, kutyák esetében vállalhatunk sétáltatász is.
  • Természetesen az egyik legnagyobb segítség még mindig a pénzadomány, mivel a felajánlott összegeket arra költhetik, amire a legnagyobb szükség van éppen. A fenntartási költségek és az állatorvosi költségek szintén rendkívüli mértékben emelkedtek az eledelek árával együtt.

Az is nagy segítség lehet az előzőek mellett, ha minél szélesebb körben informáljuk a környezetünket arról, hogy mekkora jelentősége van az állatmenhelyek támogatásának. Írhatunk figyelemfelkeltő posztokat a támogatandó menhelyekről, megosztva róluk a legfontosabb információkat. Ne feledd, a legapróbb segítség is számít, és az állatmenhelyek kis lakói nagyon hálásak lesznek a támogatásodért.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 13:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2023. május 28. PÜNKÖSD - A Szentlélek kiáradásának főünnepe

2023. Május 28. 12:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. május 28. - PÜNKÖSD

2023. Május 28. 08:58, vasárnap | Helyi

Gyermek- és családi napot tartottak a Gazdakörök

Május 27-én délután kellemes hangulatú gyermek- és családi napot tartottak a volt Haleszi iskola udvarán.

2023. Május 28. 08:26, vasárnap | Helyi

Gyermeknapot tartottak a Tangazdaságban

Gyermeknapot tartottak a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Tangazdaságában május 26-án (pénteken).