Városlista
2021. október 15, péntek - Teréz

Hírek

2020. Szeptember 09. 13:44, szerda | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

„Kamasztanból jeles” - Kiskunfélegyházán

 „Kamasztanból jeles” - Kiskunfélegyházán

A kortárssegítő fiatalok – a bűnmegelőzési főelőadó rendezésében – színházi előadás keretein belül dolgoztak fel fontos, fiatalokat érintő bűnmegelőzési kérdéseket.

A „Házhoz megyünk” országos kampánysorozathoz kapcsolódóan – a szabályok szigorú betartása mellett – a Móra Ferenc Művelődési Központban mutatták be 2020. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán a Kamasztanból jeles című színpadi művet a helyi rendőrkapitányság kortárssegítői.

A produkcióban szereplő fiatalok a bűnmegelőzési főelőadó mellett Benedek–Koncz Eszter és Manyasz Erika színésznők segítségével közel egy évig készültek a premierre. A hosszú próbafolyamat során a társulat igazi közösséggé kovácsolódott.

A dr. Horváth-Rekedt Gréta címzetes r. főhadnagy által rendezett előadás három, a fiatalok számára fontos témát dolgozott fel. A szervezők a hangsúlyt a bűnmegelőzésre fektették, így a drog, az internet veszélyei, valamint az előítélet voltak a színre vitt jelenetek központi kérdései. A célközönség elsősorban a középiskolás korosztály volt, akik nagy érdeklődéssel fogadták a róluk szóló darabot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

2021. Október 15. 11:58, péntek | Helyi

Megyei bajnokok a József Attila Általános Iskola asztaliteniszezői

Régen látott sikert értek el a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola diákjai a Diákolimpia Megyei Asztalitenisz döntőjén.

2021. Október 15. 11:54, péntek | Helyi

Régi zene - iskola új köntösben

Épület avató hangverseny lesz a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. október 22-én 17 órakor a művészeti iskola tanáraival az I. emeleti Koncertteremben.

2021. Október 15. 11:17, péntek | Helyi

Lakótelepi Futónapot tartott a Darvas Iskola

A Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola október 13-án rendezte meg hagyományos lakótelepi futónapját.