Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Csak kreatívan

2013. December 20. 16:02, péntek

Világító falikép 3D-ben

Világító falikép 3D-ben

Tél van, ilyenkor sokkal rövidebbek a nappalok, gyorsabban sötétedik, így nincs is annál szebb látvány, mint amikor hangulatvilágításban pompázik a szobánk.

Tél van, ilyenkor sokkal rövidebbek a nappalok, gyorsabban sötétedik, így nincs is annál szebb látvány, mint amikor hangulatvilágításban pompázik a szobánk. A mai ötletünk nem csak számunka okozhat nagy örömöket, hanem ajándéknak is tökéletes és biztos, hogy emlékezetes pillanat lesz mikor megpillantja ezt a világítós 3 dimenziós képet.

Kellékek:

Festővászon (beszerezhető hobbyboltokba)
Kartonpapír
Karácsonyi égősor (legbiztonságosabb a LED-es)
Olló vagy szike
Filctoll
Cellux (vagy pillanatragasztó)
Kétoldalú ragasztó vagy öntapadós tépőzár

Elkészítés:

A legelső dolgunk, hogy kitaláljuk milyen mintát szeretnék a faliképünkre. Ehhez használhatunk sablont amit az internetről letölthetünk, és indigó segítségével átrajzolhatunk a kartonpapírunkra. De ha van egy kis kézügyességünk egyből felrajzolhatjuk az elképzelt mintánkat a kartonlapra. Érdemes valamilyen színes filctollal rajzolni a kartonra, mert nappal a világítás értelmét veszti, így azt a színt fogjuk látni amit használtunk.

Vágjuk ki a mintáinkat, de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk ki teljesen!
Következő lépésként rakjuk bele az égősort a festővászon hátuljába, úgy hogy, rendezgessük el szépen az égőket, mindenhova kerüljünk, ne egy csomóba legyenek. Ha ezzel kész vagyunk cellux-al (vagy pillanatragasztóval) rögzítsük oda a festővászon hátuljára az égősort.

Miután bele ragasztottuk az égősort, egy ugyan akkora méretű kartonpapírt ragaszuk fel kétoldalú ragasztóval (vagy tépőzárral) a festővászon hátoldalára. Ezt ajánlatos olyan ragasztóval rögzíteni, amit le tudunk szedni, ha esetleg kiégne az égősorunk és cserélni kellene benne az égőket.

Ha sikerült befejeznünk a kartonlap kivagdosását és a minták felvitelét, ugyan ezzel a technikával, a kétoldalú ragasztó segítségével ragasszuk a festővászon elejére a kartonlapot. Ha a későbbiekben változtatni szeretnénk a képünkön, akkor két dologra kell figyelnünk. Az első, hogy az égősort úgy ragasszuk fel, hogy eltávolítható legyen, mert egy másik mintánál másik elhelyezésre lehet szükségünk. A másik fontos dolog, hogy magát a képet a lehető legkevesebb (csak a 4 sarkon) rögzítsük, hogy eltávolításakor ne tegyünk kárt a keretünkben.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Február 20. 13:08, csütörtök | Csak kreatívan

Függő virágtartó

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

2014. Január 30. 16:36, csütörtök | Csak kreatívan

Egyedi gyertyák egyszerűen

Nem csak hasznos, de varázslatos fénye csodás hangulatot teremthet a szobánkban, egy stresszes nap után nyugalmat kölcsönöz és romantikus érzésekkel tölt meg minket.

2014. Január 10. 14:59, péntek | Csak kreatívan

Babzsákfotel fillérekből

Ki ne vágyna az otthonába egy mókás, divatos babzsák fotelre? Nem csak a gyerekek fogják imádni, hanem mi felnőttek is, hiszen akárhogy forgatjuk kényelmes lesz.