Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 02. 19:12, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Zöldségek reflektorfényben

Zöldségek reflektorfényben

A téli napfény- és vitaminszegény időszak után, magától értetődő, hogy a Tupperware főzőklubban is a friss zöldségeké volt a főszerep ma (március 2-án) tartott rendezvényükön.

Tavaszra energetikailag teljesen kimerül a szervezetünk. Ilyenkor nagyon fontos a C-vitamin pótlása, emellett fontos, hogy sok zöldséget együnk, a nehezebb, zsíros ételeket pedig mellőzzük. Az egészséges étrend azért is fontos, mert szervezetünk csak így képes kivédeni a vírusok és baktériumok támadását. Napjainkban az influenzajárvány miatt ezt különösképpen szem előtt kell tartanunk.

A saláták mellett szervezetünknek szüksége van a fehérje, de a hús sem maradhat el az asztalról, sőt egy kis desszert is beleférhet egy egészséges menübe.

A főzőklub tagjai mindezeket szem előtt tartva állították össze foglalkozásukon a napi menüt, melyeknek elkészítését a Tupperware edények és eszközök használatával könnyítették meg ezúttal is. Természetesen otthon, saját eszközeinkkel is az asztalra varázsolhatjuk azokat az ételeket, melyeknek elkészítéséhez tökéletes instrukciót kaphatunk a főzőklubban, de a Tupperware edényekkel sokkal gyorsabban végzünk és könnyebben boldogulunk.

Nem feltétele tehát sem a vásárlás sem a megrendelés egy-egy ilyen főzőklubon a résztvevőknek, egész egyszerűen egy kellemes este eltöltésének lehetőségét ajánlja fel minden gyakorló vagy már rutinos háziasszonynak. Az olcsó, könnyen beszerezhető alapanyagokból bámulatos finomságok kerülnek minden foglalkozás alkalmával az asztalra.

Ma például az alábbi menüt készítették el a Tupperware háziasszonyai:

  • Zöldséges fasírt (melyet Tupperware sütőlapon és Micro Gourmetben párolva is elkészítettek)
  • A kulisszatitka mindössze annyi volt, hogy fele-fele arányban tartalmazott zöldséget és húst a finomság.
  • Vegyes saláta. Ehhez mindenféle zöldséget felaprítottak a Konyha Guru univerzális darálóval.
  • Tonhalas friss saláta tojással
  • A desszert pedig Diós-Csokis Bögrés Süti volt, melynek sütéséhez a Szilikon Király forma tett jó szolgálatot.

A hangulatos estén sok-sok recept cserélt gazdát és az elkészített ínycsiklandó finomságok is elfogytak az utolsó morzsáig.

A Tupperware Főzőklub minden hónap első szerdáján a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában tartja foglalkozását. Szeretettel vár minden kedves régi és új tagot: Drozdikné Jutka foglalkozásvezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.