Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Július 28. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

XXIV. Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor

XXIV. Ifjúsági Lelkigyakorlatos Tábor

Az idei tábor 2015. augusztus 2-9 között kerül megrendezésre a Hittanyán, témája pedig „Isteni fény és emberi árnyék az egyház arcán”

A táborvezető dr. Finta József érseki helynök, kiskunhalasi plébános lesz.
Elvadult, rohanó világunkban szükséges megteremteni a lelki békénket és a lelki életet valóban megélnünk. A tábor nem csak ebben nyújt segítséget, hanem abban is, hogy mi hívő emberek őszintén beszélhessünk arról, ami rossz volt, elismerjük azokat a dolgokat amit ma is jogosan kritizálnak rajtunk és megkezdhessük gyógyítani sebeinket.

Ahol árnyék lakozik, ott van fény is! Meg kell látnunk mindazt a szépet és alkotó tevékenységet, amit egyházunk végez, rá kell mutatnunk azokra a jó dolgokra, melyek a hitünkből fakadnak, és messze felülmúlják az emberi esendőségből eredő rosszat. "Az egyház arcán átsuhannak emberi árnyékok, mégis hitelesen átragyogott és ma is átragyog rajta Jézus Krisztus fénye."

Költség: 12.000 Ft/fő/8 nap, további nagycsaládos kedvezmények (a teljes tábor idejére vonatkozóan): egy családból 2 fő: 11.000 Ft. fejenként, egy családból 3 fő vagy afölött: 10.000 Ft. fejenként. (Ha valaki csak egy-két napra jön, a napi díj 1700 Ft/fő)

A tábor napirendjében helyet kapnak a témában járatos papok, szerzetesek, világi szakemberek előadásai, melyeket kis csoportokban beszélgetés során fognak elmélyülni. A lelkigyakorlatos jelleget erősíti a napi gitáros szentmise, a közös imádság, a szentségimádás. Ugyanakkor a szervezők fontosnak tartják az ismerkedést, a közösségépítést, a jó hangulatot is. Ezért gondoskodnak arról, hogy ne hiányozzon a sport, a játék, a túra, a kézműves foglalkozások, a zene és tánc sem.

A tábor főbb előadói:

  • Beer Miklós váci megyéspüspök
  • Miklós Péter történész, teológus
  • Farkas István piarista (Lupus)

Szeretettel vár a tábor minden Érdeklődőt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok