Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Március 12. 15:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Viselnünk kell békével, amit a sors ránk mért

Viselnünk kell békével, amit a sors ránk mért

Ezt vallja Csányi Lászlóné Veronka néni, aki ma (március 12-én) töltötte be 90. életévét.

Csányi Lászlóné szül. Farkas Veronika 90 éve - 1930. március 12-én - született Kiskunfélegyházán.

A kedves idős hölgyet városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester kereste fel otthonában, hogy e szép ünnep alkalmából felköszöntse.

Veronka néni két lányával az oldalán fogadta a kedves vendéget, aki a virágcsokor mellé még átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt emléklapot is.
Veronka néni szegény családból származott, öten voltak testvérek. Sajnos már csak ő él. Veronka néni sokáig cselédként dolgozott. Édesanyja tejkofa volt a piacon, ahol ő is nagyon sokszor besegített. Nehéz körülmények között élt a család, de közösen, szeretetben átvészeltek minden nehézséget.

Veronka néninek két lánya, három unokája és öt dédunokája van, akik bearanyozzák mindennapjait. Lányai nagyon sokat segítenek a ház körüli munkákban. Minden nap házilag főzött ételt ebédel. Igaz sok gyógyszert kell már szednie és túl van két gyomorműtéten is, de kedve töretlen maradt. Feladata mindig van a ház körül, hiszen kiskutyájáról és két macskájáról igenis gondoskodni kell, nemkülönben arról a pár tyúkról is, melyek az ólban vidáman kotyognak.

Mit is kívánhatnánk Veronka néninek, mint azt, hogy tartsa meg a Jóisten még nagyon sokáig vidáman, tevékenyen és egészségben szerettei körében.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.