Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 23. 09:23, hétfő | Helyi

Virágözönnel várták a vásárlókat

Virágözönnel várták a vásárlókat

Április 21-én (szombaton) a Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szervezésében került megrendezésre a tavaszi virágünnep a Petőfi téren.

Már reggel 8 órától értékesítéssel egybekötött dísznövény-, virágkertészeti és kézműves-termékbemutatókkal, termelői piaccal, a Holló László Képzőművész Kör nyitott műhellyel, a Wesel Hugo Fotókör tagjai pedig alkalmi kiállítással várták az érdeklődőket a Petőfi téren és a Hattyúház előtti sétányon.

A jeles eseményt a Félegyházi Népdalkör, a Kunplast Szupernagyik tánccsoport, a Barátság Énekkar, valamint Kovács Márta a Barátság Énekkar szólóénekese színesítette előadásával.

A hivatalos megnyitóra 10 órakor került sor, amikor is Nagy Ágnes, városunk főkertésze mondta el gondolatait a népes számban megjelent nézelődőknek és vásárlóknak:
- A virágünnep lényege nemcsak abban rejlik, hogy sok örülünk a sok szép virágzó növény látványának, hanem boldogsággal tölt el minket, hogy találkozunk ismerőseinkkel és megállunk beszélgetni velük egy kicsit. Hisz amikor virágok vesznek körül bennünket, akkor tavaszt érzünk mindenhol, függetlenül az időjárástól, mert a tavasz a szívünkben születik meg. A sziromba borult növények tükröt tartanak elénk, és ha figyelünk rájuk, akkor megláthatjuk bennük magunkat. Ha gondoskodunk róluk és megteremtjük számukra a kedvező körülményeket, akkor odaadják magukat nekünk. Az élet tulajdonképpen erről szól. Merjünk úgy élni, mint a virágok. Árasszuk magunkból a szépséget és a kedvességet és örüljünk mások örömének!

Címkék: virágünnep

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.