Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 27. 17:17, péntek | Helyi
Forrás: -szerk.-

Virágos Félegyházáért

Virágos Félegyházáért

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Csányiné Pap Andrea polgármesterné fővédnökségével 2018-ban nyolcadik alkalommal hirdeti meg a VIRÁGOS FÉLEGYHÁZÁÉRT
versenyét.

Pályázati feltételek

Pályázhat: magánszemély, közösségek, vállalkozások, vendéglátóhelyek, intézmények (óvodák, általános és középiskolák, kulturális és szociális….), unoka nagymama kertjével – és fordítva – mindenki, aki úgy érzi, hogy szívesen megosztaná szép környezetének élményét másokkal …

Mivel? virágos kiskerttel, virágos balkonnal, konyhakerttel, gondozott zöldfelülettel, erkéllyel, előkerttel, gondozott közterülettel, növénygyűjteménnyel, bármilyen ötletes, kedves növényalkalmazással ...

Jelentkezés: 2018. május 31-ig a jelentkezési lap kitöltésével, amely megtalálható a városi könyvtárban, a művelődési központban, a Tourinform Irodában és letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu honlapról. Kérjük, ügyeljen a pontos kitöltésre!

Zsűrizés: a zsűri június 10-30 között – egyeztetett időpontban – tekinti meg a kerteket. A zsűrizés egyben beszélgetés is, ahol a kert művelése során szerzett tapasztalatok is megoszthatóak. Fontos, hogy a pályázó megmutassa a kertet, mivel ennek hiányában, az nem értékelhető. A pályázat célja, hogy az elért eredmények megoszthatók legyenek, ezáltal a város környezetkultúrája valóban közkinccsé váljon.

Mivel egy kert minden évszakban szép tud lenni, ezért augusztus 15-ig – ekkor kerül sor az értékelésre - várjuk a kertekről készült fotókat. Fotók beküldése nem kötelező, ez csupán segít megismerni a zsűrizés időpontjában nem látható értékeit a kertnek. A beküldött jól sikerült fotókat összegyűjtjük és a későbbiek során szeretnénk azokat valamilyen formában megosztani a város közösségével. A fotókat – legfeljebb 3-5 db - a psvk@psvk.hu email címre küldjék meg. Csak fotókkal nem lehet pályázni!

Díjátadás 2018. szeptember 8-án, a XX. Libafesztivál keretében.

További információ: Nagy Ágnes városi főkertész 06-20/388-6663

Várjuk nevezéseiket a Virágos Félegyházáért városszépítő versenyre!

Fotó: Félegyházi Közlöny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.