Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Április 24. 06:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Virágba borult a városközpont

Virágba borult a városközpont

Április 23-án (szombaton) Kiskunfélegyházán a Petőfi téren és a Gorkij utcában virágok tömkelege várta vásárlóit a tavaszi virágünnep alkalmából megrendezett virágvásáron.

A napsütéses, tavaszi idő sok érdeklődőt vonzott a helyszínre, ahol a Móra Ferenc Művelődési Központ, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésének jóvoltából vásár mellett sok érdekes program várta az odalátogatókat.

„Minden ember szívében a tavasz megújulást, újraéledést hoz, ugyanúgy, mint a növényeknek a természetben. A hosszú, borongós, hideg tél után az első napsugarak kicsalogatják az embereket a szabadba, mint a Tulipánt és a Jácint hajtásait. Örömmel szívjuk magunkba a kezdetben még csak gyenge napsugarakat, feltöltődve az általuk közvetített D-vitaminnal. Megváltozik a hangulatunk, tettre készebbek vagyunk, jobban viseljük a mindennapok gyűrődéseit. Én magam ilyenkor már alig várom, hogy a kertemben tevékenykedhessek. Nap, mint nap végigjárom, lesem, mikor jelenik meg egy hajtás, egy rügy. Hogyan élednek fel a halottnak látszódó növényeim. Minden áruházban keresem a növény magvakat, gumókat értékesítő polcokat, hátha felfedezek valami számomra még nem ismert növényt, vagy csak egyszerűen megvásárolom a tervezett egynyári növények magvait, amellyel újra feltölthetem a kertet, a virágládákat.
Minden kertben, erkélyen, teraszon akad olyan hely, amit minden évben új, vagy megszokott színfoltokkal tudunk feltölteni. Erre kiválóan alkalmas a mai nap, hiszen a téren bátran tudnak válogatni a dísznövény-kertészek kínálatából. ”
E szavakkal nyitotta meg Csányi Józsefné Papp Andrea városunk polgármesterné asszonya a Tavaszi Virágünnepet.

A délelőtt folyamán a színpadon egymást követték a fellépők. Láthattuk, hallhattuk a Móravárosi Óvoda néptánccsoportját, a Barátság Énekkart, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes utánpótlás csoportjait, a Kunplast „Szupernagyik” Baráti Körét, a Silver Step Táncstúdió táncosait, a Kiskunfélegyházi Népdalkört, a Padkaporos Táncegyüttest, Hársfai Viktória magánénekest. A Holló László Képzőművész Kör „Nyitott műhelyt” állított fel a Petőfi téri Galéria előtti zöldövezetben, a Natura Hungarica Alapítvány szórakoztató foglalkozásaival színesítette a rendezvényt, a Wesel Hugo Fotókör tagjainak alkotásaiból pedig kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők a Hattyúház árkádja alatt.

A színes virágforgatagban városunk apraja-nagyja megtalálta a magához való programot és senki nem maradt élmények nélkül, aki a szombat délelőttöt a virágünnep rendezvényén töltötte.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.