Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 10. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Versenybe szálltak a fúvósok hétvégén

Versenybe szálltak a fúvósok hétvégén

Május 7-én (szombaton) került megrendezésre a Kiskun Múzeum udvarán a Duna-Tisza Közi Ifjúsági Fúvószenekari Találkozót és Versenyt.

Hat ifjúsági fúvószenekar mérte össze tudását 11 órától, majd a délután folyamán Kiskunfélegyháza városrészeiben tartottak koncertet. Az esemény csúcspontja a Petőfi téren tartott közös produkció volt, ahol a zsűri ismertette a verseny eredményeit is.

Elsőként a zsűri különdíját vehette át a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar, a több generáción átívelő példás zenekari együttműködésért, majd a helyi fúvós utánpótlás neveléséért Félegyháza város különdíját a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar vehette át. A díjat Csányi József polgármester adta át.

Díjazták a legjobb repertoárral fellépőket is, melyért a különdíjat a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar vehette át.

A kötelező darab előadásáért a zsűri a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekart jutalmazta díjjal, melyet az Erkel-díjas zeneszerző, Kiskunfélegyháza díszpolgára, a rendezvény díszvendége adta át.

Czipták Zsoltot a hajósi zenekar vezetőjét többször is a pódium elé szólította a zsűri: nemcsak a legjobb karnagynak járó elismerést, hanem a zenekarának az első helyezéséért járó díjat és oklevelet is átvehette.

A verseny második helyezettje a kisteleki id. Vándor Rudolf Fúvószenekar, a harmadik pedig a Kalocsai Fúvószenekar lett.

A rendezvény zárásaként Szabó Ferenc a zsűri elnöke és Hidas Frigyes Díjas karmester gratulált valamennyi zenekarnak a színvonalas produkciókért.

Elismeréssel szóltak a rendezők aprólékos és mindenre kiterjedő figyelmes munkájáról, amellyel az egész napos eseményt mindenki számára élvezetessé tették.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.