Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Október 11. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Városunk vezetése nyitott a norvég gazdasági kapcsolatokra is

Városunk vezetése nyitott a norvég gazdasági kapcsolatokra is

Kiskunfélegyházára látogatott Olav Berstad a Norvég Királyság legfőbb diplomáciai testületének képviselője kísérőivel Johanne Marie Sletten és Beáta Bogárral október 10-én.

A meghívásra érkező diplomatákat Csányi József polgármester és a képviselőtestület tagjai fogadták a városháza dísztermében. Az üdvözlő kézfogásokat követően Őexelenciáját nemcsak gyönyörű városházánk bűvölte el, hanem a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar által előadott norvég himnusz és a félegyházi fanfár is.

A rövid köszöntők után gazdasági kerekasztal keretei között mutatta be Csányi József polgármester Kiskunfélegyháza és térsége gazdasági, oktatási és kulturális adottságait. Beszélt a városunkban és régiónkban található vállalkozásokról, cégekről, tevékenységükről és szerepükről a nemzetközi piacon. A külföldi exportra is termelő, félegyházi székhelyű NT. Kft. ügyvezetőjét Milan Kuncirt személyesen is bemutathatta polgármesterünk Őexelenciájának, mert tiszteletét tette a megbeszélésen.

Mint ahogy azt Csányi József polgármester elmondta, városvezetésünk fontosnak tartja Kiskunfélegyháza értékeinek bemutatását és népszerűsítését Európa és a világ országaiban. Ennek okán 2014 óta számos delegáció járt városunkban pl. a svéd, japán, belga nagykövetségtől. A félegyházi vállalkozások számára nyújtott export lehetőségek felkutatása mellett nagy hangsúlyt fektet városunk vezetése arra is, hogy nyitott legyen a potenciális befektetők felé. A legegyszerűbben és leghatékonyabban ezt a nagykövetségekkel való kapcsolatfelvétellel és kapcsolattartással lehet megvalósítani – fűzte hozzá a polgármester.

Olav Berstad köszönettel fordult városvezetésünk felé a szívélyes fogadtatásért, valamint azért, hogy megismerhette Kiskunfélegyházát és a régiót. Elmondása szerint ezzel nagyon sok információhoz jutott nemcsak kultúránk, hanem ipari és mezőgazdasági tevékenységünkről is, melyet mindenképpen továbbít Oslo felé. A diplomata külön kihangsúlyozta, hogy az üzleti életben is a legfontosabb a kapcsolatfelvételt követően egymás megismerése és természetesen az azt követő kapcsolattartás. Épp ezért tartja nagy jelentőségűnek többek között a városunkban tett látogatását is.

A kerekasztal megbeszélést követően a nagykövet és kísérői rövid sétát tettek a központban, majd utolsó állomásként a Petőfi házban röpke tekerőlant leckét vehetett Őexelenciája Vas Lászlótól, ami láthatóan nagyon boldoggá tette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.