Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 22. 09:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Városunk polgármestere köszöntötte az Olimpiáról hazatérő Csontos Piroskát

Városunk polgármestere köszöntötte az Olimpiáról hazatérő Csontos Piroskát

Piró (ahogy városunkban mindenki ismeri) és edzői a nem mindennapi utazásról és riói élményeiket osztották meg városunk elöljáróival.

Szeptember 21-én Csányi József polgármester, Balla László László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő a Városházán köszöntötte az Olimpiáról hazatérő Csontos Piroskát és edzőjét Kornokovics Györgyit, valamint Németh Lászlót a Jogging Plus Szuperinfó vezetőjét.

Elmondásuk szerint a brazilok kitettek magukért a higiénia tekintetében és megfelelő körülményekkel várták az érkező sportolókat. Nézelődésre sajnos nem jutott túl sok idő, hiszen a szállásuk és az olimpiai stadion között ingáztak busszal.

Mint ahogy azt az edzőktől megtudtuk, Piró edzései az utóbbi időben annyiban változtak, hogy délidőben, a legnagyobb melegben kellett pályára lépnie és keményen dolgoznia, hogy hozzászokjon a brazil klímához, ami 35-37 Celsius fokot jelentett kiérkezésükkor. Az időeltolódást szerencsére jól viselte a para sportoló, így kizárólag a természetes verseny drukkal kellett szembenéznie. Piroskának nagyon jólesett a hazaiak bíztatása, kiváltképpen az, hogy Csányi József polgármester a döntő előtt üzent neki városunk nevében és tudatta vele, hogy egész Félegyháza most érte szorít. Az elért eredmények magukért beszélnek, hiszen Piró élete csúcsát futotta 400 m-en (59,41 másodperccel), ami a 6. helyre volt elegendő. Kornokovics Györgyi ehhez hozzáfűzte, hogy Piró még mindig felszálló ágban van, nála jóval idősebbekkel futott, akiknek az elkövetkező évek már csak a szinten tartásról szólnak, míg a félegyházi paralimpikontól még jelentős fejlődés várható. Távolugrásban T-20-as kategóriában 4 és fél méterrel a 8. helyen végzett, ami ráadásul nem is versenyszáma, pusztán csak azért indult, mert sikerült kvótát szereznie. Azt is elárulta az edző, hogy csak pár napos pihenőt kapott a sportoló, aztán újra kezdődik a kemény munka, hiszen nem titkolt álmuk a következő olimpiára való kijutás, ahol bizonyíthatják Piró folyamatos fejlődését.

A paralimpia másik félegyházi sportolója, a Budapesten élő Lőrincz Krisztina egypárevezésben indult és 11. helyen végzett. Ő sajnos nem tudott részt venni a köszöntésen, de boldogan fogadta a megkeresést és a gratulációt. Minden valószínűség szerint október elején fog hazalátogatni, és városunk vezetése ezt az alkalmat fogja kihasználni a köszöntésére.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.