Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 02. 17:27, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Változatos programokban bővelkedett a diáknap a Közgében

Változatos programokban bővelkedett a diáknap a Közgében

A KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában május 30-án (szerdán) összevonva került megrendezésre a Diáknap és a Kihívás Napja.

A fiatalok egy része a Honvéd sportpályán kosárlabda meccsen mérte össze edzettségét, a többiek pedig az iskola udvarán sorversenyen vettek részt. Minden osztályból 8 fő állt csatasorba, hogy a különféle ügyességi próbákon bebizonyítsák, hogy ők a legügyesebbek és leggyorsabbak.

Míg a vetélkedők zajlottak, rotyogtak a bográcsokban és sültek a tárcsákon a finomabbnál-finomabb falatok.

A szabadtéri programok mellett az egyik földszinti osztályteremben a Fogyasztóvédők Országos Egyesületének szervezésében könnyed hangvételű előadást hallgathattak meg a fiatalok a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos témakörben.
Az Európai Unió és Kormányunk közös kampányban törekszik arra, hogy mindenki tudatos fogyasztóvá váljon, ezáltal elkerüljék a kiszolgáltatottságot. Ennek elérésére önkéntesek segítségével oktatásokat is szerveznek iskolákban és nyugdíjas klubokban. Egy-egy ilyen Road Show formájában megvalósuló oktatás a szavatossági idő, a hibás teljesítés és a web shop-ok témája köré csoportosul – tudtuk meg dr. Karácsony Gabriellától, aki a Fogyasztóvédők Országos Egyesületének önkéntes segítője és elvállalta, hogy ellátogat a Közgébe.

A diákok nagyon élvezték a kötetlen előadást csakúgy, mint a szabadtéri programokat, ahol végre volt arra is idejük, hogy leüljenek és beszélgessenek egymással.

Címkék: diáknap, közgé

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés