Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 21. 17:10, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Valódi élménnyel gazdagították közönségüket a gimnazisták

Valódi élménnyel gazdagították közönségüket a gimnazisták

Hajagos Gyula atya szavai nyitották meg a Móra Ferenc Gimnázium karácsonyi ünnepségét a Szent István templomban ma (december 21-én).

„Mindannyian tudjátok, hogy a karácsony az év legszebb ünnepe. Nem a legfontosabb, de a legszebb. Amit ünneplünk, az teszi széppé ezeket a napokat, órákat. Az emberiség magától az Istentől kapott ajándékot. Ez az isteni ajándék Jézus Krisztusban láthatóvá, hallhatóvá, kézzel foghatóvá vált. Jézus Krisztus megállította, talán még meg is fordította a történelem kerekét. Egy egészen új szemléletet hozott a világba, ami az ember számára létfontosságú: a szeretet civilizációját. Ez az, ami mindannyiunk életét széppé, értékessé tudja tenni.
Kérdezzük meg magunktól, hogy mi az, amit kaptunk és mi az, amit adni tudunk. Akik mögöttem állnak, adni szeretnének egy élményt. És ha a mai napnak csak annyi értéke van, hogy egy élménnyel gazdagodtunk, akkor ez már ki is jelöli számunkra a feladatot. Ezt az élményt adjuk tovább másoknak. Hogy ne csak nekünk, hanem általunk másoknak is szép legyen a karácsony.”

Az atya szavait követően a diákok és tanáraik magyar és angol dalokkal, szólókkal, kórusművekkel kedveskedtek közönségüknek, melyeket gitárzenével és fuvolával színesítettek. Az elhangzott magvas gondolatok a mindennapi életünket kísérő érzéseket villantották fel a megjelentek előtt. Juhász István ny. tanár, Kiskunfélegyháza díszpolgárának beszéde szintén elgondolkodtató mondanivalóval ajándékozta meg a diákokat és a megjelent ünneplőket.

A felcsendülő karácsonyi dalok és a mosolytól sugárzó arcok mind-mind olyan élményt nyújtottak a közönségnek, mely többet ér a színes papírba csomagolt ajándéknál.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.