Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 17. 17:08, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Utoljára még kiszínezték a főteret

Utoljára még kiszínezték a főteret

A Holló László Képzőművész Kör felhívására korosztálytól függetlenül érkeztek kreatív aszfaltfestők és laikus alkotók egyaránt.

A ma (július 17-én) egész nap tartó rendezvényen részt vettek a könyvtárban táborozó gyerekek, valamint a helyi képzőművészek is, akik elhatározták, hogy mielőtt szeptemberben megkezdődik a városközpont rehabilitációja, utoljára még kiszínezik a főteret.

A „Zöld város” címen meghirdetett Területi Operatív Programon keresztül nyert 1 milliárd 998 millió forintos támogatás most lehetőséget ad arra, hogy teljesen új arculatot kaphasson városközpontunk. A főutcán kívül megújulhat a Petőfi tér, a Béke tér, a piac környéke, a piacon belül a tejcsarnok, és a Szent János tér környéke is. Másfél-két év elteltével teljesen új burkolatok, modern közvilágítás, parkok, játszóterek, interaktív szökőkút és vizes tér, valamint csodálatos látvány fogja jellemezni a mi kis városunkat. A munkálatok ősszel fognak megkezdődni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.