Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. December 22. 12:04, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ünnepeltek a Haleszi Gazdakörben

Ünnepeltek a Haleszi Gazdakörben

December 21-én tartották Karácsonyi Ünnepségüket a Haleszi Közösségi Házban a gazdakör 70 év feletti lakói.

A díszbe öltözött nagyterem csordultig megtelt az ünneplőkkel. A vendégsereget Ván Jenő önkormányzati képviselő köszöntötte.

- Végre elérkezett a várva-várt nap, mellyel minden évben méltóképpen meg tudjuk ünnepelni a karácsonyt. Annak pedig külön örülök, hogy idén is ilyen sokan eljöttek, hogy együtt tölthessük ezt a szép délutánt. A fellépők már alig várják, hogy színpadra léphessenek az Önök szórakoztatására – mondta üdvözlő beszédében a körzet önkormányzati képviselője.

A köszöntő gondolatokat követően Varga Mihály népművész és csapata betlehemes játékával szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a Nagyszőlő úti óvodások adták elő téli meséjüket. Hajagos Gyula atya pedig a kereszténység legnagyobb ünnepének – a Karácsonynak – jelentőségét és napjainkban betöltött szerepét fogalmazta meg.

- Karácsony ünnepén arra emlékezünk vissza, hogy az egyre sötétedő téli nappalokban valamiféle fény gyulladt fel az emberiség történelmében: mely Jézus Krisztus. Nekünk keresztényeknek a Karácsony Ünnepe fényt, világosságot hoz. Ilyenkor az ünnep kapcsán mennyivel több fény, díszítés van mindenhol, nézzünk szét akár a Kossuth utcán, a Móra téren vagy a Petőfi téren. Ez mind azt jelzi, hogy a világosságot ünnepeljük, nem a mesterséges fényeket, avagy a természeti jelenséget. Jézus Krisztus az emberi megértésével, jóindulatával gyújtott világosságot nekünk. Napjainkban is nagyon nagy szükség lenne arra, hogy az emberek ezzel közeledjenek egymáshoz. Sajnos sok ember szívében vannak rossz érzések, fejükben rossz gondolatok. Jézus azért jött el hozzánk, hogy ezeket a rossz dolgokat megvilágítsa – fogalmazta meg Gyula atya a karácsonyi ünnep jelentőségét.

- Akkor tudunk felkészülni lelkileg a karácsonyi ünnepekre, ha ott van bennünk az egymás iránti jóakarat és jóindulat. Békesség a jóakaratú embereknek énekelték az angyalok a betlehemi éjszakában. Ezt kellene újra magunkban kialakítani. Kérdezzük meg magunktól, hogy mit tudunk a másik emberért tenni. Jézus látta, hogy mire van szüksége az embernek és tett érte: megszületett – tanított – csodát tett – megváltott minket. Nekünk nem kell csodát tenni, csak egy picit Jézus nyomába kell lépnünk és megértést tanúsítanunk embertársainkkal kapcsolatosan. Abban pedig mindig hinnünk kell, hogy jobbak lehetünk – zárta gondolatait az atya.

A délután folytatásaként Tarjányi Tamásné Lencsi adventi éneke majd további zenés előadások szórakoztatták a gazdaköri időseket, végül pedig az ízletes vacsora tette fel a koronát a jeles napra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA