Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 19. 11:37, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Ünnepelt a Baba Mama Csoport

Ünnepelt a Baba Mama Csoport

4 éves fennállását ünnepelte augusztus 18-án (csütörtökön) a Szakmaközi Művelődési Ház Baba-Mama Csoportja.

A jeles eseménynek természetesen a Szakmaközi Művelődési Ház és annak udvara adott otthont.

Dr. Sinkó Melinda négy évvel ezelőtt mint szoptatási tanácsadó úgy látta, hogy a kismamák nagyon nagy információhiánnyal küzdenek. A kezdeti időszak nagyon sokat jelent a gyermeknevelés szempontjából. Minden segítségre és iránymutatásra szükségük van ebben az időszakban az anyukáknak éppúgy, mint a család többi tagjának. Ez a csoport remélhetőleg valamennyire pótolja azt az elveszett támogatást, melyet a társadalom már legkevésbé sem tud nyújtani a várandós anyukáknak. A csoport összetétele noha mindig változik, de a témák örökérvényűek maradnak. Egy-egy foglalkozáson tíz-húsz baba-mama páros szokott lenni, ez éppen megfelelő arra, hogy családias környezetben, kötetlenül beszélgetve tudják eltölteni a csütörtök délelőttönkénti másfél-két órát. Kezdetben kéthetente került sor ezekre a foglalkozásokra, az utóbbi időben viszont már a megnövekedett igény miatt hetente vehetnek részt rajta a kismamák. Ezen kívül a Facebook-on is jelen van a csoport, így a kismamák napi szinten tarthatják egymással a kapcsolatot- tudtuk meg Dr. Sinkó Melindától, a csoport alapítójától és vezetőjétől.

A születésnapi ünnepség amellett, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtott az egész családnak, különböző érdekes témákban - mint például a babamasszázs, a dackorszak, a babahordozás stb. – adott olyan információkat az érdeklődőknek, amelyek megkönnyítik a gyermeknevelés kezdeti időszakát.

Az egész rendezvény alatt ugrálóvár és csillámtetoválás gondoskodott arról, hogy a kicsik is jól érezzék magukat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit